Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Ducks H1 - Royals H1
 

 

Honkbal senioren Ducks boeken zege op Royals uit Venray

Zondag 2 juli stond er weer een belangrijke thuiswedstrijd op de planning voor JRC Ducks uit Boxtel. Royals uit Venray kwam op bezoek en het beloofde al gauw een interessante wedstrijd te worden: startend werper Kees van Aarle kreeg in de eerste inning maar liefst vier punten tegen op goed geslagen honkslagen.

Ducks wist één punt terug te pakken in de gelijkmakende slagbeurt door een honkslag en een veldfout kwam Thor van den Dool over de thuisplaat. Van Aarle herpakte zichzelf en wist schade te voorkomen in de tweede en derde inning. in de derde inning gaven de Boxtelaren gas bij en  scoorden maar liefst vier keer op drie tweehonkslagen van Max Denteneer, Remco van Nistelrooij en Jeroen van Nes. De tussenstand bedroeg 5-4. In de vierde inning pakte Ducks daar nog een punt bij, doordat Van Nes zijn teamgenoot Van den Dool binnen sloeg.

In de vijfde inning waren het de Royals die bleven aandringen en Van Aarle kreeg een flinke homerun om de oren met twee lopers op de honken. In één klap stonden de Royals weer voor, met 6-7.

De formatie uit Boxtel moest weer aan de bak, maar door goed slagwerk van John de Windt kon Kees van Dooremalen scoren. De Windt kwam zelf ook nog tot scoren, na op listige wijze een honk te hebben gestolen. Inmiddels was de stand 8-7, maar Royals gaf niet op: in de zesde inning werd Van Aarle verjaagd na nogmaals twee punten te incasseren en Van Nes nam het over. De spanning was om te snijden met een stand van 8-9. In de gelijkmakende slagbeurt werd Van Nistelrooij binnen geslagen door Van Dooremalen en de stand was weer gelijk. In de achtste inning brak de ploeg uit Venray los: op maar liefst twee honkslagen en drie fouten kwam Royals vier maal tot scoren.

Maar Ducks raakte niet ontmoedigd en bleef aandringen. Zo kwamen zij twee maal tot scoren in de achtste op een honkslag van Mike de Ruijter.

Van Nes zette in de negende inning de slagploeg van de Venrayse opponent zonder moeite op zij. Nu was het aan de slagploeg van Ducks om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een zenuwslopende naslagbeurt begon en Bram van der Horst zette de toon door een harde tweehonkslag te slaan. Hij kon door naar het derde honk door een fout van de pitcher van de Royals en Van den Dool sloeg hem knap binnen. De tussenstand was 12-13. Van den Dool kwam binnen op een goed getimede honkslag door Van Nistelrooij, en de stand was wonderbaarlijk genoeg weer gelijk. Met Van Nistelrooij op de honken kwam Van Nes door een fout van de korte stop op de honken en de winst leek dichterbij dan ooit. Sherwin Theodora kreeg opzettelijk vier wijd en alle honken waren vol met één uit. Van Dooremalen kwam aan slag en hij sloeg de bal hard, maar op de grond. De bal stuiterde over de werper, de korte stop gooide met een uiterste poging naar de thuisplaat om het winnende punt uit te krijgen maar was te laat. Een 'walkoff win' van Ducks, dat met deze zege een belangrijke stap maakte naar het gewenste lijfbehoud in de tweede klasse. Een prachtige en spannende wedstrijd met vele aspecten, met goed honkbal en sportiviteit.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Jeroen van Nes met 4 uit 6 (AVG 0.666, 3 RBI, 3 1B, 1 2B, 2 R).

Uitslagen:
1-7-2017 Honkbal Junioren Ducks JH1 Royals JH1 12-6
Honkbal Pupillen  Ducks PH1 Gryphons PH3 15-4
Softbal Senioren Dames  Islanders DS1 Ducks DS1 7-0
2-7-2017 Softbal Aspiranten  Jeka AS1 Ducks AS1 12-11
Softbal Aspiranten  Jeka AS1 Ducks AS1 12-11
Honkbal Senioren  Ducks H1 Royals H1 14-13
Programma:
8-7-2017 Honkbal Pupillen PSV PH1 Ducks PH1 10:00
Honkbal Junioren  Cheetahs JH1 Ducks JH1 11:00
BeeBall Major  Ducks BM1 MULO BM1 11:00
Softbal Aspiranten Ducks AS1 Blue Lions Tilburg AS1 11:00
Honkbal Aspiranten PSV AH1 Ducks AH1 13:00
Softbal U17  Nuenen U17 Ducks U17-1 16:00
Softbal U17  Nuenen U17 Ducks U17-1 18:00
9-7-2017 Honkbal Senioren  Panters H1 Ducks H2 10:30
Honkbal Senioren Ducks H1 ROEF! H1 15:00


Bron: JRC Ducks
Auteur : Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


02-07-2017
 
 
JRC Ducks H1 - Royals H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)