Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Ducks - Hazenkamp
 

 

Senioren honkbal Ducks leerzame duel tegen Hazenkamp


Zondag 14 mei speelden de mannen van heren 1 de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hazenkamp uit Nijmegen. Deze wedstrijd tegen de koploper zou een pittige pot worden, wist men op voorhand, maar dat weerhield Ducks er niet van om met goede moed de wedstrijd in te gaan.
Hazenkamp begon sterk en startend werper Kees van Aarle moest in de eerste inning maar liefst drie punten incasseren op twee homeruns, een honkslag en een tweehonkslag. De toon was al vroeg gezet.
De Boxtelaren openden aan slag ook niet beroerd maar konden helaas niet scoren ondanks honkslagen van Jan van der Wielen en Thor van den Dool.

In de tweede inning kreeg Van Aarle wederom een homerun om de oren die maar liefst drie punten binnenbracht. De tussenstand was 0-6.Het werd tijd voor Ducks om wat terug te doen en zo geschiedde: op honkslagen van Rogelio Cicilia en Van den Dool kwamen er twee punten binnen, wat de Boxtelaren deed opleven.In de twee daaropvolgende innings gebeurde er aan beide kanten weinig, waardoor de stand hetzelfde bleef. Pas in de vijfde inning sloegen de Nijmegenaren wéér toe: Van Aarle moest helaas nogmaals drie punten in één inning incasseren wat de stand naar 2-9 bracht. Ducks kon hier niet op antwoorden.

In de zesde inning werd er nogmaals een homerun geslagen, wat een wissel betekende aan Boxtelse zijde: Van Aarle verliet het veld voor Jeroen van Nes. Van Nes overtuigde en de beurt was weer aan Ducks om tegengas te geven. In de gelijkmakende slagbeurt kon de formatie uit Boxtel twee maal scoren, geholpen door een foutje wat gevolgd werd door een honkslag door Van der Wielen. De score was 4-10.Van Nes volgde met een sterk optreden en door drie slagmensen uit te krijgen kon Ducks door met de aanval inzetten. Cicilia wist te scoren op een tweehonkslag door Van Nes. Langzaam maar zeker kroop Ducks dichterbij, 5-10.Van Nes kon zijn tot nu keurige prestatie niet zonder hort of stoot voortzetten, want in de achtste inning kreeg ook hij drie punten om de oren. Maar Ducks lieten het hoofd niet hangen en bleef de druk opvoeren: een homerun door Van der Wielen, honkslag van Kees van Dooremalen, tweehonkslag door Van den Dool en een honkslag van Cicilia zorgden voor paniek bij de Nijmegenaren en de stand was hierdoor inmiddels uitgebreid naar 8-13. Helaas zou dit ook de eindstand blijken, daar Ducks en Hazenkamp in de negende inning weinig verzet meer boden.
Een spannende en sportieve wedstrijd met allerlei interessante aspecten, een goed en leerzaam duel voor Ducks, dat met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Jan van der Wielen, 4 uit 6 (AVG 0.666, 3 1B, 1 HR)


Bron: JRC Ducks
Auteur :Yannick Brechenmacher
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


14-05-2017
 
 
Senioren honkbal Ducks - Hazenkamp
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)