Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Gryphons - Ducks
 

 

Senioren honkbal Ducks verlaten met opgeheven hoofd veld van Gryphons

Woensdag 18 september stond de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning voor de Boxtelse formatie tegen Gryphons uit Rosmalen. Op om 19.30 gaf de scheidsrechter het startsignaal: "Play ball!".
Ducks begon zwak aan slag en wist niet te overtuigen, waar Gryphons dat wel deed: startend werper Jeroen van Nes incasseerde maar liefst drie punten in de eerste inning, mede door een fout aan de zijde van Ducks.

Ook in de tweede inning oogde Ducks zwak, en de wil om te presteren leek te ontbreken.
De ploeg uit Rosmalen liet zien dat deze wil bij hen alles behalve ontbrak, en strafte Ducks genadeloos af door goed slagwerk op de juiste momenten en wederom een fout van Ducks.
De derde inning beloofde meer van hetzelfde en het goede honkbalspel dat Ducks had laten zien dit seizoen leek zoek.

In de vierde inning zette Ducks de knop om. Door honkslagen van Thor van den Dool en John de Wind kwam Ducks terug in de wedstrijd, en ook aanvoerder Remco van Nistelrooij leverde een bijdrage door een tweehonkslag te slaan. De tussenstand bedroeg 10-4. Langzaam maar zeker leek het een echte wedstrijd te worden.

Van Nes leek last te krijgen van de dalende temperatuur op deze avond, en ook de prachtwedstrijd die hij afgelopen zondag had gegooid eiste zijn tol. Hij incasseerde drie punten op honkslagen van de koelbloedige slagploeg van Gryphons, maar kwam toch uit de inning. Later bleek dit de laatste inning van het seizoen te zijn voor Van Nes.

De Boxtelaren gaven niet op. In de vijfde inning wisten ze een verdiend punt binnen te slepen dankzij goed slagwerk door Van den Dool, die binnen kon komen op een doorgeschoten bal.
In de gelijkmakende helft van de vijfde inning loste Yannick Brechenmacher de vermoeide Van Nes af: hij wist oude bekende Thijs Kniknie, een ex-speler van Ducks- op drie slag te pakken, sloot samen met Rogelio Cicila een loper in tussen twee en drie, en pakte de laatste slagman al kijkend op drie slag.
Ducks leek weer helemaal de oude en ook aan slag kwamen zij inmiddels goed voor de dag: in de zesde inning brachten zij de tussenstand naar 13-8, door goed slagwerk van Kees van Dooremalen, Cicilia en Van Nistelrooij.

Brechenmacher gaf in de gelijkmakende helft jammer genoeg twee punten weg op goede honkslagen van de ploeg uit Rosmalen, maar Ducks pakte een punt terug in de zevende op een honkslag van Serge Hurks. Er hing een comeback in de lucht, maar jammerlijk genoeg geboden de regels van de KNBSB dat er na 22:30 géén nieuwe inning gestart mag worden, wat jammer genoeg het einde betekende van het seizoen voor Ducks.

Met opgeheven hoofd werd het veld verlaten, en de Boxtelaren konden terugkijken op een prima seizoen waar hun doelstelling (lijfbehoud in de 2e klasse) makkelijk behaald werd door een gedeelde 6e plaats in de wacht te slepen. Een mooi seizoen, dat veel perspectief bied voor volgend jaar.

Uitslagen:
20-9-2017 BeeBall Major League Ducks BM1 Gryphons Majors Dragons 21-14
Honkbal Senioren Gryphons H2 Ducks H1 15-9
21-9-2017 Softbal U17  Nuenen U17 Ducks U17-1 2-13
Softbal U17  Nuenen U17 Ducks U17-1 1-6
23-9-2017 Honkbal Aspiranten  Cardinals AH1 Ducks AH1 10-3
Honkbal Aspiranten  Ducks AH1 Cardinals AH1 0-16
Programma:
30-9-2017 Softbal Aspiranten Ducks AS1 Jeka AS1 10:00
BeeBall Major League Nuenen Lions Ducks BM1 10:00
Honkbal Junioren  Royals JH1 Ducks JH1 11:00
Softbal Aspiranten Jeka AS1 Ducks AS1 12:00
Honkbal Pupillen  Ducks PH1 Blue Lions Tilburg PH1 14:00
Softbal U17  Ducks U17-1 Jeka U17-1 14:30
Softbal U17  Ducks U17-1 Jeka U17-1 16:30
Honkbal Pupillen  Blue Lions Tilburg PH1 Ducks PH1 16:00
1-10-2017 Softbal Senioren Dames  Ducks DS1 Storks DS2 13:00Bron: JRC Ducks
Auteur : Yannick Brechenmacher
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


24-09-2017
 
 
Senioren honkbal Gryphons - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)