Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Hazenkamp H2 - Ducks H1

 

 

Senioren honkbal Hazenkamp H2 verslaan Ducks H1

Zondag 20 augustus stond voor het Heren 1 van Ducks de eerste wedstrijd na de zomerstop op het programma: een uitwedstrijd tegen koploper Hazenkamp uit Nijmegen. Aanvoerders Max Denteneer en Yannick Brechenmacher gaven voor de wedstrijd te kennen dat ze een zware dobber zouden hebben aan de opponent: "Hazenkamp staat niet voor niets aan kop." merkte Denteneer op. "We zullen ons beste spel moeten spelen, willen we een serieuze kans maken vandaag." vulde Brechenmacher aan.

Ducks begon aan slag maar wist niet te overtuigen. De Nijmegenaren maakte hun intenties duidelijk door agressief te slaan op werper Jeroen van Nes, maar Van Nes voer wel onder de druk en zette de tegenstander opzij.

In de derde inning wist Ducks de score te openen, de stand was 0-2.Hazenkamp liet hun kwaliteit zien en mede door fouten aan de zijde van de Boxtelaren scoorden zij vijf maal.

Ducks scoorde één maal op een honkslag van Sherwin Theodora: hij sloeg Jeroen van Nes binnen om het gat te verkleinen. De tussenstand was 5-3. De wedstrijd ging gelijk op en bleef vol spanning. Zo maakte Max Denteneer een mooie play op de korte stop, die het momentum in de richting van Ducks verschoof.

In de zevende inning brak Ducks pas echt los. Door honkslagen van Kees van Dooremalen en Max Denteneer raakten twee honken bezet, waarna Jan van der Wielen een rake klap uitdeelde met een snoeiharde homerun naar het linksveld, die na een geschatte afstand van 125 meter tussen de bomen de grond bereikte.
De Boxtelaren namen de leiding met 5-6.
De Nijmegemaren lieten dit niet zomaar gebeuren en vochten terug. Ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging, kregen de Boxtelaren een flink aantal punten om de oren, wat resulteerde in een uitslag die de verhoudingen niet echt weergaf van de wedstrijd: 16-6. Na afloop zei Max Denteneer: "Het ging bijna heel de wedstrijd gelijk op, maar na de zevende inning sloeg De Hazenkamp beter." Yannick Brechenmacher vult aan: "We wisten van tevoren dat we foutloos moesten spelen om te kunnen winnen, dat is ons niet gelukt. We hebben gestreden, en het bleef lang spannend, maar uiteindelijk bleek Hazenkamp de betere. Een verdiende overwinning voor hen."

Volgende week wacht Ducks een cruciale thuiswedstrijd tegen directe concurrent Indians uit Weert.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Jan van der Wielen, 2 uit 4 (AVG 0.500, 1 HR, 1 R, 5 RBI).

Bron: JRC Ducks
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


20-08-2017
 
 
Senioren honkbal Hazenkamp H2 - Ducks H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)