Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Zwijndrecht DS1 - JRC Ducks DS1
 

 

Vroege voorsprong softbal senioren Ducks onvoldoende voor overwinning

Op een frisse 16 september reisden de dames van Ducks af naar Zwijndrecht voor hun laatste uitwedstrijd van het seizoen. Zwijndrecht is een lastige tegenstander voor Ducks, al werd de laatste uitwedstrijd tegen dit team wel gewonnen. Thuis werd nog nooit gewonnen van Zwijndrecht. Winnen was dan nu ook het doel van de wedstrijd.

In de eerste inning zette Ducks meteen flink druk. Er werden maar liefst drie punten gescoord tegen deze sterke tegenstander en Ducks kwam dus uitstekend uit de startblokken. Ook verdedigend was Ducks sterk en Zwijndrecht kon niet scoren. In de tweede inning konden beide teams niet scoren, maar in de derde inning pakte Ducks de draad weer op. Dankzij het aanvallende spel van Ducks werd er weer een punt gescoord. Ook tijdens deze inning lukte het Zwijndrecht niet om punten te scoren. Zo stond Ducks al na drie innings knap voor met 0-4.

In de vierde inning veranderde de tussenstand niet. In de vijfde inning wel. Zo scoorde Ducks weer een punt en was de voorsprong nu 0-5. Ondanks dat de wedstrijd nog niet over was, kwam de overwinning wel dichterbij. Maar Zwijndrecht bleek zich niet zomaar gewonnen te geven. Zwijndrecht sloeg honkslag na honkslag waar Ducks van onder de indruk was. Ook maakten de dames van Ducks wat foutjes. Daardoor kon Zwijndrecht maar liefst vijf punten scoren in één inning. Dit bracht de tussenstand op 5-5 en Ducks moest weer aan de bak om de punten mee naar Boxtel te nemen.
De dames van Ducks moesten punten scoren om toch nog te kunnen winnen. Dit lukte helaas niet in de zesde inning. Zwijndrecht scoorde er wel een puntje bij, waardoor het nu 6-5 in het voordeel van Zwijndrecht stond. 

In de zevende inning was het er op of er onder. Ducks moest scoren. Dit lukte. Er werden drie honkslagen geslagen en zo werden ook fouten afgedwongen. Hierdoor kon Ducks twee punten scoren en was de voorsprong 6-7 voor Ducks. Verdedigend moest foutloos gespeeld worden. Hoewel dit Ducks lukte, konden de Boxtelse dames niet voorkomen dat er twee goede honkslagen geslagen werden. Zo kon Zwijndrecht op het allerlaatste moment twee punten scoren en glipte de overwinning toch nog door de vingers van Ducks. De wedstrijd werd teleurstellend verloren met 8-7, hoewel de dames van Ducks bleven vechten tot het einde.

Beste slagvrouw Ducks: Laura van Zetten, Rianne Boer en Ilon van Gurp (.666)


Bron: JRC Ducks
Auteur :Ilon van Gurp
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


16-09-2017
 
 
Zwijndrecht DS1 - JRC Ducks DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)