Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Softbal senioren Zwijndrecht - Ducks
 

 

Softbal senioren Ducks verslaat Zwijndrecht

Op zaterdagavond 17 juni reisde Ducks af naar Zwijndrecht om daar te softballen. Met veel respect en ontzag voor Zwijndrecht startte de selectie van Ducks aan slag. Het doel was om Zwijndrecht al in de eerste inning onder druk te zetten en zo punten in deze wedstrijd af te dwingen. Iets dat vooraf misschien wel onmogelijk leek.

In de eerste inning werden al meteen twee honkslagen geslagen door Janne de Haan en Evelien Gerrits. Hierdoor werd de thuisplaat bereikt en het eerste punt van de wedstrijd was daarmee een feit. Maar Ducks begon niet voor niets met respect voor Zwijndrecht aan deze wedstrijd: zij scoorden in de eerste inning twee punten.

Ook in de tweede inning werd een honkslag geslagen door de Boxtelse dames: dit keer door Colette Wind. Helaas werd deze inning niet gescoord door Ducks, maar ook niet door Zwijndrecht.
In de derde inning was het Rianne Boer die nu een honkslag sloeg en dit was er niet zo maar één: zij sloeg een triple. Hierop kon Ducks weer een puntje pakken. Zwijndrecht zette hier ook een punt tegenover en dit bracht de tussenstand op 3-2 in het voordeel van Zwijndrecht.
Hoewel Ducks tegen een achterstand aan keek, ontstond toch het gevoel dat er iets te halen viel in Zwijndrecht. En daar werd dan ook flink voor gestreden. In de vierde inning werd ditmaal een honkslag geslagen door Ilon van Gurp en Elke Mutsaards. Maar wat minstens zo belangrijk was, was de bal die Kirsten Yocarini wegsloeg. Zij bereikte weliswaar zelf niet het eerste honk, maar sloeg wel twee punten binnen. Zwijndrecht pakte in deze inning maar één puntje en zo werd de tussenstand in deze spannende wedstrijd 4-4.

Ducks wist dat de strijd nog niet gestreden was en begon steeds meer in zichzelf te geloven. En zo werden in de vijfde inning nog twee punten gescoord. Zwijndrecht kon dankzij het sterke veldwerk onder leiding van pitcher Inge van Geel, die deze wedstrijd alweer sterk gooide, niet scoren. Zo werd de wedstrijd langzaam omgebogen en nam Ducks de leiding over van Zwijndrecht: 4-6.
In de zesde inning was duidelijk dat Ducks niet zo maar een tegenstander is. Nikki van Nes sloeg een verre driehonkslag en kon hier later op scoren. Zwijndrecht zette hier wel een honkslag tegenover, maar kon niet de thuisplaat bereiken. Tussenstand: 4-7.

De laatste inning begon en Ducks had als doel de voorsprong verder uitbreiden. Dit lukte: er werden weer twee punten gescoord. Nu was het de taak aan Ducks om het verdedigend dicht te houden. De eerste twee slagvrouwen werden dan ook meteen uitgemaakt. Maar de derde nul liet een stuk langer op zich wachten. Zwijndrecht sloeg twee honkslagen achter elkaar en de spanning steeg verder. Zwijndrecht scoorde twee keer. Maar Ducks wint niet voor niets de laatste tijd: verdedigend zit het uitstekend in elkaar en de derde nul viel snel genoeg.

Zo won Ducks in Zwijndrecht deze schitterende en spannende wedstrijd met 6-9. Het blijkt maar weer dat Ducks op dreef is: de vierde wedstrijd op rij werd gewonnen. Alle Boxtelse dames hebben een even belangrijke bijdrage geleverd aan het binnenslepen van deze overwinning. Ducks is uitgegroeid tot een moeilijke tegenstander, een team dat er staat en een team dat zich niet zo maar gewonnen geeft.
Beste slagvrouw Ducks: Nikki van Nes, Colette Wind en Ilon van Gurp ( .500)

Uitslagen:
17-6-2017 Softbal Senioren  Zwijndrecht DS1 Ducks DS1 6-9
18-6-2017 Honkbal Senioren Ducks H2 Panters H1 8-4
Programma:
24-6-2017 Honkbal Aspiranten  Stags AH1 Ducks AH1 10:30
BeeBall Major  Ducks BM1 Nuenen Lions 11:00
Softbal U17  Vlaamse Liga U17-1 Ducks U17-1 12:00
Softbal U17  Vlaamse Liga U17-1 Ducks U17-1 14:00
Honkbal Pupillen  Ducks PH1 MULO PH1 13:00
Softbal Aspiranten  ROEF! AS1 Ducks AS1 15:00
Honkbal Junioren  Cardinals JH2 Ducks JH1 16:00
25-6-2017 Honkbal Senioren  Stags H1 Ducks H1 14:30


Bron: JRC Ducks
Auteur : Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


18-06-2017
 
 
Softbal senioren Ducks verslaat Zwijndrecht
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)