Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 

 

Softbal dames Ducks nipt langs Cardinals
Op woensdag 5 juli stond de laatste competitiewedstrijd voor de zomerstop gepland voor de dames van Ducks: Cardinals uit Oss. Hoewel in Oss gespeeld werd, was Ducks toch de thuisspelende ploeg.
Cardinals begon aan slag en liet zien dat zij voor de winst gingen. In de eerste inning keek Ducks al snel tegen een achterstand aan. Cardinals scoorde drie punten, terwijl Ducks niet de thuisplaat bereikte. Zo was de achterstand na één inning 0-3.
In de tweede inning herstelde Ducks zich. Pitcher Evelien Gerrits stond geen honkslagen meer toe, maakte een vangbal en stuurde twee slagvrouwen met drie slag terug de dug-out in. Ook aan slag liep het nu iets beter voor Ducks. Colette Wind sloeg een honkslag, maar er kon ook in deze inning niet gescoord worden door Ducks.
Er moest verbetering komen aan de zijde van Ducks om te kunnen winnen. Verdedigend liep het weer goed en er werd zelfs een dubbelspel gemaakt. Cardinals kon niet meer scoren in deze derde inning. Ducks lukte dit nu wel: Ducks wist, mede dankzij een honkslag van Laura van Zetten, vier punten te scoren. Zo werd de achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong.
Tijdens de vierde inning lukte het Cardinals nog steeds niet om voldoende grip te krijgen op de pitcher van Ducks. Helaas lukte dit Ducks ook niet op de nieuwe pitcher van Cardinals en veranderde niets aan de stand. In de vijfde inning ging het bij Cardinals beter dan bij Ducks. Dit bracht de tussenstand op 4-5 in het voordeel van Cardinals.
De zesde inning startte en de tijd begon nu echt te dringen voor Ducks. Cardinals mocht niet meer scoren en Ducks moest dit juist wel doen. Aan de zijde van Ducks vond een pitcherwissel plaats: Inge van Geel nam het pitchen over. Dit pakte goed uit: al snel vielen drie nullen en Cardinals bereikte de thuisplaat niet. Nu moest er gescoord worden door Ducks, anders zouden de punten niet mee naar Boxtel gaan. Inge van Geel begon in deze één na laatste slagbeurt, maar viel geblesseerd uit. Een flinke tegenslag voor Ducks en er werd weer niet gescoord tijdens deze zesde slagbeurt, het bleef 4-5 voor Cardinals.
Om nog kans te maken op de overwinning, moest Ducks het om te beginnen verdedigend dichthouden tijdens de laatste inning. Evelien Gerrits moest het pitchen toch weer overnemen, terwijl zij eerder nog tactisch gewisseld werd. Dit overnemen deed zij uitstekend, ze stond geen honkslagen toe en Cardinals kon niet scoren. Nu was het er op of er onder voor Ducks aan slag. De allerlaatste kans om de overwinning te pakken moest aangegrepen worden. Maar de slagbeurt begon weer tegenvallend voor Ducks: de eerste twee slagvrouwen konden het eerste honk niet bereiken en de overwinning leek verder weg dan ooit. Met twee nullen kwam Ilon van Gurp aan slag. Ook zij sloeg geen honkslag, maar bereikte toch het eerste honk door een fout aan de kant van Cardinals. Vervolgens kwam Laura van Zetten aan slag en bereikte op vier wijd het eerste honk. Evelien Gerrits deed hetzelfde: door kritisch te zijn aan slag, bereikte ook zij op vier wijd het eerste honk. De druk was nu enorm. Alle honken waren bezet en Cardinals had al twee nullen gemaakt. Colette Wind kwam aan slag en aan haar de taak om een honkslag te slaan, wat nog niemand lukte op de pitcher van Cardinals, om toch de overwinning binnen te slepen. De pitcher van Cardinals gooide een slagbal. Deze bal bleek goed genoeg voor Colette Wind: zij liet ook nu weer dat zij een ijzersterke slagvrouw is. Ze ramde de bal hard en goed weg. Op haar prachtige en o zo belangrijke honkslag konden twee punten gescoord worden. Hierdoor kwam een eind aan deze lange en enorm spannende wedstrijd. Ducks pakte op het allerlaatste moment toch nog de winst. Zo werd de eindstand werd 6-5 voor Ducks en Ducks ging opgelucht en met de winst terug naar Boxtel.
Beste slagvrouw Ducks: Evelien Gerrits en Colette Wind (.500) 
Verslag geschreven door Ilon van Gurp


 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)