Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Softbal senioren Braves - Ducks
 

 

Softbal Ducks pakken eerste punten van het seizoen

Op een frisse Eerste Paasdag vertrokken de dames van Ducks naar Gouda voor de tweede competitiewedstrijd van het jaar. Braves stond op 16 april op het programma. Vorig jaar werd gewonnen van dit team, maar Ducks kent opstartproblemen dit seizoen, dus er zou geknokt moeten worden om de punten mee naar Boxtel te kunnen nemen.

Aan slag begonnen de dames van Ducks heel sterk. Maar liefst twaalf keer mocht Ducks aan de plaat verschijnen tijdens de eerst inning, wat zes punten opleverde. Met zoveel punten kon het bijna niet meer mis gaan voor de Boxtelse dames. Toch was Braves niet van plan om zo snel op te geven. Het lukte hen om zelfs nog meer punten te scoren. Zij zetten tegenover de zes punten van Ducks zeven punten uit elf slagbeurten. Zo bleek de goede slagbeurt van Ducks tijdens de eerste inning toch onvoldoende en werd aangekeken tegen een achterstand van 7-6. In de tweede inning wist Evelien Gerrits een driehonkslag te slaan, waaruit zij later een punt kon scoren. Het bleef echter ook bij dit punt. Braves deed hetzelfde en scoorde ook een punt. Ook in de derde inning scoorden beide teams één punt en stond Ducks inmiddels achter met 9-8.

Tijdens de vierde inning liet Ducks zich eindelijk van de beste kant zien. Er werden zes honkslagen geslagen, waarvan twee tweehonkslagen door Nikki van Nes en Colette Wind. Dit leverde zeven punten op, terwijl Braves slechts twee keer tot scoren kwam. Tussenstand: 11-15 in het voordeel van Ducks.
In de vijfde, zesde en zevende inning wist Ducks de voorsprong weer verder uit te breiden. Onder andere dankzij een driehonkslag van Nikki van Nes en wederom een tweehonkslag van Colette Wind, konden puntjes gescoord worden. In totaal werden nog vier punten gescoord door Ducks. Door Braves slechts één. Daardoor werd tijdens deze 2,5 uur durende wedstrijd toch een ruime zege door Ducks afgedwongen. De wedstrijd eindige in een 12-19 winst voor Ducks en de eerste punten van dit seizoen zijn een feit. 

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


16-04-2017
 
 
Softbal senioren Braves - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)