Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Softbal dames Neptunes - Ducks
 

 

Softbal dames Ducks winnen weer

Op zondag 11 juni speelden de dames van Ducks uit in Rotterdam tegen Neptunus. Hoewel deze tegenstander dit seizoen nog niet veel gewonnen had, is in het verleden gebleken dat Ducks grote moeite heeft met Neptunus. Er werd dan ook nog nooit gewonnen van dit team. Het voornemen was om daar nu verandering in te brengen. Gezien het goede spel van de afgelopen weken, wisten de Boxtelse dames vooraf dat ze verre van kansloos waren.
Meteen in de eerste inning zette Ducks druk. Er kwamen zes speelsters aan slag, maar helaas kon hier niet uit gescoord worden. Neptunus deed hier aanvallend een schepje bovenop, bij hen kwamen 7 speelsters aan slag en zij wisten wel te scoren. Dit bracht de tussenstand op 2-0.
In de tweede inning bleek Ducks pas echt op dreef. Colette Wind sloeg een prachtige driehonkslag en ook Janne de Haan, Nikki van Nes en Evelien Gerrits volgden haar voorbeeld en sloegen honkslagen. Hieruit scoorde Ducks 4 punten. Neptunus zette hier 2 punten tegenover en dit bracht de tussenstand op 4-4.

Tijdens de derde en vierde inning konden beide teams niet scoren. In de vijfde inning bleek dat Ducks echt voor de winst ging en werden er nog meer honkslagen geslagen. Dit keer weer door Colette Wind maar nu ook Elke Mutsaards. Ook Nikki van Nes en Evelien Gerrits sloegen wederom honkslagen. Dit leverde vijf punten op en zo kwam de overwinning, met nog twee innings te gaan, een stukje dichterbij. Neptunus scoorde niet.  Tussenstand na de vijfde inning: 9-4.
In de zesde inning wist Neptunus nog een punt te scoren. Dit bleek echter onvoldoende om de punten in Rotterdam te houden. Ducks speelde niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend erg sterk en liet verder geen honklopers de thuisplaat meer passeren. Zo eindigde deze wedstrijd in een 5-9 overwinning voor Ducks. Dit betekent dat Ducks de derde wedstrijd op rij heeft gewonnen en flink aan het stijgen is in de competitiestand. Met nog drie wedstrijden op het programma voor de zomerstop, kan in ieder geval nu al met trots worden terug gekeken op de afgelopen wedstrijden.
Beste slagvrouw Ducks: Nikki van Nes (.800). 

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


11-06-2017
 
 
Softbal dames Neptunes - Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)