Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Honkbal Senioren Ducks H1 - Gryphons H1
 

 

Honkbal team Ducks net iets beter dan Gryphons

Zondag 13 mei stond er voor het eerste team van JRC Ducks een thuiswedstrijd op het programma tegen titelkandidaat Gryphons uit Rosmalen. Ducks, dat van tevoren wist dat zij een zware dobber zouden hebben aan deze tegenstander, was gebrand om te winnen. Startend werper Jeroen van Nes moest in de eerste inning gelijk een punt incasseren op een honkslag van de sterke ploeg.
In de gelijkmakende helft van de inning kwam Thor van den Dool op de honken met een prima honkslag maar Ducks wist het punt niet te verzilveren.

Van Nes gooide sterk maar zelfs kleine foutjes werden afgestraft: een fastball die net te veel plaat meepakte werd er uit geslagen. Via deze homerun kwamen er twee punten over de thuisplaat en was de stand 0-3. Maar de Boxtelaren lieten het hoofd niet hangen. Met een verre klap sloeg Bram van der Horst een homerun en bracht de stand naar 1-3. Van Nes overtuigde en hield de slagmannen uit Rosmalen in bedwang tot de vierde inning, waar hij een homerun tegen kreeg. De tussenstand bedroeg 1-4. In de gelijkmakende helft van de inning wisten Jan van der Wielen en Van Nes beide honkslagen te slaan maar scoren bleef uit. Beide werpers deden hun werk en pas in de zesde inning kwam er weer verandering in de score: Gryphons sloeg nogmaals een homerun en de stand was 1-5. Ducks liet zich niet zomaar opzij zetten en besloot het offensief vol in te zetten. Op een scala aan honkslagen van onder andere Remco van Nistelrooij, Youri van Dulken, Yannick Brechenmacher, Van Nes en Van der Horst werden er maar liefst drie punten binnen geslagen.

De spanning nam toe, maar Van Nes wist hiermee om te gaan en pitchte nagenoeg vlekkeloos. In de zevende inning sloeg Van Nes ook nog eens het gelijkmakende punt binnen, nadat Van Nistelrooij een honk had gestolen. Van Nes bleef koel en met lopers op het eerste en derde honk in de negende inning pakte hij de slagman van Gryphons op drie slag, wat de Boxtelaren de kans gaf om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Max Denteneer kwam in de negende inning door een afgedwongen fout op de honken en Van Nistelrooij bracht hem verder naar het eerste honk, ondanks dat hij zelf uit ging. Van Nes kreeg opzettelijk vier wijd en met lopers op één en twee sloeg Wijnand Schriemer een harde bal recht in de handschoen van de tweede honkman. Er waren twee uit en Van der Horst kwam aan slag. Hij sloeg een linedrive naar linksveld en Denteneer werd van twee naar thuis gestuurd. De linksvelder had moeite met het verwerken van de bal en de aangooi op thuis kwam te laat: Ducks had gewonnen van de titelkandidaat uit Rosmalen met een stand van 6-5! Een goed afgedwongen winst waarin hoofdrollen waren weggelegd voor Bram van der Horst en Jeroen van Nes.

Beste slagmannen aan de zijde van Ducks: Jeroen van Nes met 3 uit 4 (0.750 AVG, 3 1B, 1 BB, 1 RBI, 1 R) en Bram van der Horst met 3 uit 5 (0.600 AVG, 2 1B, 1 HR, 2 RBI, 1 R).

Uitslagen:
13-5-2018 Softbal Senioren Dames  Ducks DS1 Maastricht DS1 16-0
Honkbal Senioren  Ducks H2 Kickers H1 7-9
Honkbal Senioren  Ducks H1 Gryphons H1 6-5
Programma:
19-5-2018 Honkbal Junioren  Ducks JH1 Boosters JH1 12:00
20-5-2018 Softbal Senioren Dames  Ducks DS1 Kickers DS1 10:30
Honkbal Senioren  Ducks H2 Royals H2 11:00


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


13-05-2018
 
 
Honkbal Senioren Ducks H1 - Gryphons H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)