Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren honkbal Ducks - Roef
 

 

Senioren honkbal Ducks terechte winst tegen Roef

Zondag 9 september stond er een thuiswedstrijd op de agenda voor het eerste van Ducks, een belangrijke pot tegen oude bekende Roef! uit Moergestel. Startend werper Yannick Brechenmacher pakte de eerste slagman op drie slag, maar liet de daaropvolgende twee slagmannen lopen, en door een veldfout en een honkslag kwamen deze twee lopers tot scoren. Brechenmacher kon uit de inning komen, mede geholpen door een spectaculaire vangbal van korte stop Max Denteneer. De Boxtelaren lieten het hier natuurlijk niet bij zitten en in de gelijkmakende helft van de eerste inning kwamen zij terug met vier punten, mede dankzij drie maal vier wijd, een tweehonkslag van Youri van Dulken en een honkslag van Brechenmacher.

De spanning van de wedstrijd nam niet af, daar Roef! in de tweede inning de achterstand verkleinde tot 4-3, door middel van drie honkslagen te slaan. Ducks had geen antwoord in de gelijkmakende helft van de tweede, maar Brechenmacher zette Roef! in de derde inning moeiteloos opzij. Ducks breidde de stand uit: Bram van der Horst werd binnen geslagen door Kees van Dooremalen en de stand bedroeg 5-3.Wederom werd de slagploeg uit Moergestel opzij gezet door Brechenmacher en ook aanvallend werd er deze inning bijgedragen: Thor van den Dool en Remco van Nistelrooij kwamen op de honken door vier wijd en werden binnengeslagen door Jan van der Wielen. Aflossend werper Jeroen van Nes nam het over voor Brechenmacher en overtuigde direct. Geholpen door een double play kwam hij moeiteloos uit de inning.

In de zesde inning breidde de Boxtelaren de stand nog verder uit naar 4-9 en de wedstrijd leek gespeeld.

Niets bleek minder waar: in zowel de zevende als achtste inning opende Roef! het tegenoffensief en Van Nes had moeite met de tegenstander. Hij incasseerde zes honkslagen en zeven punten over deze twee innings en de stand was 9-11 na de eerste helft van de zevende inning. Van den Dool kwam in de gelijkmakende helft binnen op een sacrifice fly van Van Nistelrooij, wat de stand naar 10-11 bracht. Maar Ducks was niet van plan om op te geven in deze spannende en belangrijke wedstrijd. In de achtste inning werd de tegenaanval geopend en werd de genadeklap uitgedeeld. Met Van Dulken op het tweede honk sloeg Brechenmacher een tweehonkslag die de stand gelijk trok, waarna hij zelf werd binnengeslagen door Van den Dool. Denteneer sloeg de door een honkslag op de honken gekomen Van Dooremalen binnen voor de eindstand 13-11. Van Nes zette Roef! opzij in de negende inning en het vonnis was geveld.

Een zeer spannende pot en een terechte winst voor de mannen van Ducks.

Beste slagman van de wedstrijd: Kees van Dooremalen met 4 uit 5 (0.800 AVG, 4 1B, 1 SB, 1 RBI en 1 R)09-08-2018
 
 
Senioren honkbal Ducks - Roef
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)