Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Softballers JRC Ducks DS1 kampioen
 

 

Softballers JRC Ducks DS1 kampioen ten koste van Starlights

Op zaterdagavond 6 oktober stond de belangrijkste softbal wedstrijd van het seizoen op het programma voor de dames van Ducks en coaches Merijn van der Heijden en Willem Termeer. Een uitwedstrijd in Schijndel tegen de al jarenlange rivaal Starlights. Het was erop of eronder. Óf Ducks zou kampioen worden, óf tegenstander Starlights. Beide teams stonden op de laatste dag van de competitie op exact evenveel punten.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams speelden verdedigend een perfecte wedstrijd waardoor geen enkel punt werd toegelaten. 2e honkvrouw Brechje Smit en 1e honkvrouw Marthe Schriemer hebben samen een aantal mooie nullen op hun naam staan. Het resultaat was dat het na 4 innings nog steeds 0-0 stond, hoe hard de teams ook vochten.

In de 5e inning kwam hier verandering in. Eindelijk werden de eerste punten gescoord in deze thriller. Starlights scoorde, mede dankzij een 4 honkslag, de eerste 3 punten van de wedstrijd. Daardoor keek Ducks nu tegen 3-0 achterstand aan. Een flink verschil, waardoor Ducks een extra tandje bij moest zetten.

Dat lukte meteen in de daaropvolgende slagbeurt. En hoe! Ducks wist in één inning maar liefst 5 punten te scoren. De rollen waren omgedraaid, nu was het Starlights die tegen een achterstand aankeek. Een onoverbrugbare achterstand, zou later blijken. Starlights versleet drie pitchers, maar dit mocht niet baten. Ook aan slag konden de Dames uit Schijndel niets meer terugdoen, dankzij het foutloze veldwerk van Ducks, belangrijke vangballen van buitenvelders Jooske Dörfel en Colette Wind en een práchtige vangbal van catcher Nikki van Nes. In de allerlaatste inning deden de dames van Ducks er nog een schepje bovenop. De 3-5 voorsprong werd uitgebreid naar een 3-8 voorsprong, waarvan 2 punten werden binnen geslagen door een 2 honkslag van Rianne Boer.
 
Starlights kreeg in hun allerlaatste slagbeurt een laatste kans om op eigen veld, onder toeziend oog van enorm veel publiek, het kampioenschap in de wacht te slepen. Verdedigend werd geen enkel punt meer toegelaten mede door een prachtige en lastige vangbal door korte stop Janne de Haan en ook de allerlaatste slagvrouw werd met 3 slag naar de dug out gestuurd. Wederom is de samenwerking tussen pitcher Inge van Geel met catcher Nikki van Nes een strakke en stabiele combinatie gebleken.
Hiermee was het kampioenschap van de Boxtelse Dames binnen. Ducks is het beste team in de 2e klasse, waardoor promotie naar de 1e klasse mogelijk is. In een seizoen waar ze veel met blessures geplaagd werden was dit een geweldige afsluiter van dit seizoen.

Uitslagen:
6-10-2018 Honkbal Pupillen  Ducks PH1 PSV PH1 8-12
BeeBall Major League Ducks BM1 Nuenen Lions 18 - 22
Softbal Senioren Dames  Starlights DS1 Ducks DS1 3-8
7-10-2018 Softbal Junioren  Ducks JS1 Schiedam JS2 14-1
Softbal Junioren Ducks JS1 Schiedam JS2 11-3
Honkbal Senioren Ducks H1 Royals H1 0 - 20
Programma:
13-10-2018 Softbal Aspiranten  Twins AS1 Ducks AS1 13:00
Honkbal Pupillen  Ducks PH1 Cardinals PH2 13:00
Honkbal Junioren  Uden Red Sox JH1 Ducks JH1 14:00
14-10-2018 Softbal Junioren Twins JS1 Ducks JS1 10:00


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


06-10-2018
 
 
Softballers JRC Ducks DS1 kampioen ten koste van Starlights
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)