Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Honkbal Aspiranten Ducks AH1 - Boosters AH1
 

 

Honkbal Aspiranten Ducks tevreden van het veld tegen Boosters uit Roosendaal.

Zaterdag 11 mei met volop zonneschijn en veel plezier zijn we gestart met de wedstrijd. De eerste slagman van Boosters opende de wedstrijd met een 2 honkslag. Bij de derde slagman werd de bal hoog geslagen richting 3. Onze 3de honkvrouw wist de bal goed te vangen en daarop volgend een nul te maken op het tweede honk. Zo aan het begin van de wedstrijd een dubbelspel bracht nog meer spel vreugde. Het maken van de derde nul volgde hierop, door een 3-slag van de startende werper.

De daarop volgende slagbeurt van Ducks zorgde dat de honken gevuld werden, de werper had moeite met het vinden van zijn controle. De gestolen honken en de daarbij mooie slidings brachten niet de lopers over de thuisplaat dus tot score kwam het niet.

In de tweede inning kreeg de uitspelende ploeg grip op de pitchers. Het gevolg dat de veldspelers veel te verwerken hadden. Een aantal acties zijn zeker het vernoemen waard. De korte stop van Ducks kreeg een hard geslagen strakke bal op zich af en via de binnenkant van zijn been schoot de bal door. Mededoor het doorzettingsvermogen en gedrevenheid, herpakte de korte stop zich en kwam in tweede instantie toe aan het maken van de actie, de snelheid van de loper was 100ste van een seconde sneller en daardoor in. De middenvelder kreeg een hele hoge bal over zich heen geslagen en deed een moeilijke poging om de bal te vangen. Dit lukte...........tot het moment dat de handschoen zakte en de bal er als nog uit viel. Deze acties en het dubbelspel van de 1ste inning zijn mooie pogingen die ook als "You-tube" momenten worden benoemd. Ook de pitchers hebben precisie werk geleverd. Door de nauwkeurige pick-offs van de werpers van Ducks bleven de lopers van de Boosters dicht op de honken staan. Gedurende deez inning is de achterstand in punten wel opgelopen. De acties werden goed opgezet en gemaakt maar de snelheid van de lopers was hoger en daardoor bleven de nullen uit.

Gedurende de wedstijd kwam Ducks aanslag goed in contact met de aangegooide ballen. Veel geslagen ballen werden opgevolgd door een veldactie. In de derde inning wist de Ducks als slagploeg geweldige honkslagen te slaan. 1 hard geslagen bal  werd over het petje van de pitcher geslagen en eindigde in het middenveld. Direct daarop volgend kwam een twee honkslag over het middenveld en kwam het eerste punt binnen.

Als team zijn we aan het leren van deze nieuwe competitie. Belangrijk voor ons is het werken als een team, leren van het spelletje en plezier maken. Ieder mooi moment in de wedstrijd vieren wij als een overwinning. We noemen deze momenten het "You-tube" moment. Met 1-14 als eindstand zijn we de wedstrijd geëindigd. Maar de persoonlijke "You-tube" momenten waren overheersend we zijn tevreden het veld afgegaan.

Ben je zelf tussen de 12 en 15 jaar en wil je honkbal proberen, dan ben je van harte welkom. Je hebt de mogelijkheid om 6x een training te proberen en te proeven aan ons team gevoel en  "You-tube" momenten.


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


11-05-2019
 
 
Honkbal Aspiranten Ducks AH1 - Boosters AH1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)