Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Cheetahs DS1 - JRC Ducks DS1
 

 

Softbal Ducks succesvolle dag ondanks twee nederlagen op Cheetahs

Op zondag 14 april speelden de dames van Ducks tegen Cheetahs uit Beek. Dit waren officieel uitwedstrijden, maar beide wedstrijden werden op het veld in Boxtel gespeeld. Waar de dames en toeschouwers vorig weekend nog van zomerse temperaturen mochten genieten, was het dit weekend ongelofelijk koud. Dit had de motivatie van de dames echter niet beïnvloed en ze waren erop gebrand om er twee spannende wedstrijden van te maken.

Tijdens de eerste wedstrijd begonnen de dames van Cheetahs verdedigend erg sterk en lieten geen lopers op de honken toe. Ducks daarentegen kreeg, ondanks goed veldspel, wel twee punten tegen door enkele mooie honkslagen. Het ging tot en met de vierde inning gelijk op en dankzij een prachtige honkslag van Marthe Schriemer scoorde Ilon van Gurp het eerste punt voor Ducks. Helaas kregen de dames uit Beek iets meer grip op pitcher In ge van Geel van Ducks en scoorde 6 punten in de vijfde inning, waarmee de wedstrijd tot een einde kwam. Ondanks de eindstand van 11-1 mag deze wedstrijd zeker worden gezien als een succes voor de dames uit Boxtel. Met een vrijwel foutloos veld konden de dames veel tegenstand bieden tegen een team wat zeer veel ervaring heeft in de eerste klasse.

Waar de dames van Cheetahs goed eindigden, begonnen zij ook weer sterk aan de tweede wedstrijd met 6 punten in de eerste inning. Ducks had moeite om de ballen van de tweede pitcher uit Beek goed te raken, waardoor zij pas in de derde inning tot scoren kwamen. In deze inning werden, aan de kant van Ducks, mooie honkslagen geslagen door onder andere Nadia Verbeten en Rianne Boer, waardoor 2 punten werden gescoord. Helaas bleek de voorsprong te groot, en ondanks dat de dames van Ducks zich herpakten na enkele veldfouten, was deze wedstrijd na vier innings voorbij met een eindstand van 12-2.

Ondanks de twee nederlagen van vandaag kan Ducks terugkijken op een succesvolle dag. Zij merken dat ze prima tegenstand kunnen bieden tegen teams uit de eerste klasse, en zien in iedere wedstrijd weer een nieuwe uitdaging. Op zondag 21 april zullen de dames in Boxtel tegen de Orioles uit Bergschenhoek spelen en dit belooft een opnieuw een mooie dag met interessante wedstrijden te worden.


Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


14-04-2019
 
 
Cheetahs DS1 - JRC Ducks DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)