Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

de Pagaai 25 jaar jubileum
 

 

Kanovereniging de Pagaai viert 25 jaar jubileum

In maart 1991 werd door enkele enthousiaste kanovarende liefhebbers de start gemaakt met de oprichting van een kano vereniging. Dit op de toenmalig geheten camping Dennenoord. Er werd gekozen voor de naam de PAGAAI , dit staat voor peddel in het Surinaams. De pioniers van deze club waren; De heren Huub de Beer , Jan de Jongh, Joop Spijkers en Wim van Groenestijn. Zij vonden hun thuisbasis in de schietloods van de handboogvereniging, op de camping.

Na een aantal jaren daar te hebben vertoeft, vertrok men in de 90 er jaren naar de Voetboog. Op deze plek beschikte de Pagaai over enkele units van waaruit ze hun activiteiten organiseerde. In 2005 werd met een groot aantal vrijwilligers een volwaardige accommodatie gebouwd, met in 2011 een prachtige lagune van waaruit een zelfgemaakte steiger hun “RONDJE BOXTEL” inmiddels goed bezocht werd door vele kanovaarders die zo kennis maakte met een geheel andere kant van Boxtel. Later is ook de glijgoot in huidige toestand tot stand gekomen en was er eind gekomen om de kano’s over te dragen. Dit was een enorme verbetering.

Na deze periode heeft de Pagaai nog vele activiteiten in Boxtel georganiseerd ofwel aan mee gewerkt. Naast het traditionele rondje Boxtel, onder andere 2e zaterdag in September “BOXTEL BY NIGHT’’ schoonmaken van de Dommel, ook presenteerde zich bij allerlei activiteiten zoals carnaval, begeleiding van de Sint over de Dommel, de lichtjes tocht in november en de zogenaamde MUNSELTOCHT een tocht met speciaal gebouwde catamarans voor mensen met een beperking, ieder jaar weer een hoogtepunt voor de Munselgroep. Ook heeft de Pagaai  ook deelgenomen met het Boxtels evenement Dommeltheather. Verder heeft de Pagaai ook uitwisseling met overige kanoverenigingen o.a. kanoclub Sloterplas in Amsterdam. En in het voorjaar en najaar gaan enkele leden meerdaagse tochten maken in België, Luxemburg en Duitsland.

Op zaterdag 19 maart is eenieder die de Pagaai een warm hart toedraagt welkom op hun receptie van 15.00 uur tot 17.00 uur in hun clubhuis aan de Voetboog 7 te Boxtel. Dan kan je mede kennismaken van 25 jaar geschiedenis via foto’s  en overig materiaal van kano vereniging de Pagaai.

Activiteit : 25 jaar jubileum de Pagaai
Datum: zaterdag 19 maart 2016
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
Waar: de Voetboog 7  te Boxtel

Auteur Frans van de Wiel


19-03-2016
 
 
Kanovereniging de Pagaai viert 25 jaar jubileum
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)