Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Supercross Nistelrode
 

 

8-jarige Kay kent wisselend succes op de Supercross van Nistelrode


Het weekend van 29 en 30 december stond in Nistelrode twee dagen cross op het programma. Kay stond beide dagen achter het starthek in de 65cc klasse en als een van de weinige tijders met kleine wielen zou het niet makkelijk gaan worden. Op Zaterdag werd hij na een aantal keer bodemonderzoek vijfde en zesde in de manches. Op zondag reed hij een ijzersterke manche en werd super derde, de laatste manche van het weekend werd afgesloten met een achtste plaats.

Zaterdag begon Kay met de training. Het was nog even wennen maar na mate de training ging het steeds beter, redelijk tevreden kwam hij van de motor. Met de start van de eerste manche was de reactie goed, als tweede rijder stuurde Kay zijn KTM door de eerste bocht. De eerste ronde kwam hij als derde rijder door in gevecht met de vierde man. In de tweede ronde kwam hij ten val en verloor hierdoor verschillende plaatsen. Als negende rijder vervolgende hij z'n weg maar wist zich nog terug te knokken tot een vijfde positie.Met de start van de tweede manche was het Kay die in het starthek reed, als allerlaatste kon hij zijn weg vervolgen maar door het goed doorrijden kon hij al als zevende rijder naar de tweede hal. Geduurende ronden kwam Kay sterk naar voren maar opnieuw een valpartij zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een zesde plaats.

Met vandaag een vijfde en zesde plaats stond hij in de tussenstand zesde, er had duidelijk veel meer in gezeten! Zondag werden de laatste twee manches gereden. De training verliep weer goed en ook de start van de eerste manche verliep goed. Als tweede rijder kon hij aan de wedstrijd beginnen en moest gedurende eerste ronde één plaatje prijsgeven. Dit keer bleef hij super op de motor zitten en dat resulteerde dat hij als derde over de finish kwam! De laatste manche van het weekend. De start was weer redelijk en als vierde rijder begon hij aan de wedstrijd. In de tweede ronde kwam hij even ten val, hij herpakte zich snel en ging op een vijfde plaats verder. Na terug gereden te zijn in het achterwiel van de vierde man kwam hij opnieuw ten val en hiermee verloor hij wel verschillende plaatsen. teleurgesteld kwam hij dan ook als achtste over de finish!

Dit weekend werd afgesloten op een vijfde plaats totaal. Valpartijen werden verwisseld met mooie sprongen, Kay heeft wel duidelijk laten zien dat hij het zeker kan, nu nog net wat meer op die motor blijven zitten.. En al gebeuren er geen "ongelukken" op de baan, dan is het wel naast de baan. Met de 85cc A klasse (Waar Kay's broer in reedt) stond Kay achter het hek te kijken. In een van de laatste ronden schoot een rijder door op het wasbord, tegen het hek aan, precies waar Kay stond.. Even bewusteloos en met wat schrik er gelukkig redelijk goed van af gekomen.. Video van de crash; kunt u hieronder bekijken .

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


29/30-12-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk video >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)