Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef wint drie manches in èèn weekend
 

 

Stef wint drie manches in èèn weekend Prinsenbeek & Oirschot!


Stef Karssemakers reed zaterdag 6 oktober in Prinsenbeek voor een wbmc wedstrijd. Daar wist hij vrijwel zonder moeite beide manches met een enorme voorsprong op zijn naam te schrijven. Zondags in Oirschot was één van zijn grootste concurrenten aanwezig en dat bracht een zeer mooie strijd! Stef won de eerste manche maar kwam in de tweede manches ten val en moest genoegen nemen met een achtste plaats.

Op zaterdag startte Stef in Prinsenbeek waar een wedstrijd om het wbmc kampioenschap werd verreden. In de training was de baan redelijk nat, Stef reed een nette training op de modderige baan en kwam tevreden terug van de motor. Met de start van de eerste manche was de reactie goed en met een mooie kopstart begon hij gelijk als leider in de wedstrijd. Per ronde wist hij zijn voorsprong zo'n acht seconde per ronde te vergroten op de tweede man in de wedstrijd. Met meer dan veertig seconde voorsprong en tot aan de vierde man gedubbeld kwam hij als winnaar over de finish. De start van de tweede manche was hetzelfde als die van de eerste manche, een mooie kopstart en daarna gelijk vertrokken van de rest van het deelnemersveld. Stef reed een zeer strakke en goede manche en wist zelfs het hele overige deelnemersveld op een ronde te zette en als eerste over de finish te komen!

Vandaag twee overtuigende manche zeges gepakt in Prinsenbeek, een dag later stond Stef in Oirschot achter het starthek waar zijn grootste concurrent voor 2013 aanwezig was, wat een strijd!

vijfentwintig rijders in de 65cc klasse dus vandaag, en, zijn grootste concurrent voor 2013! In de training verkende Stef het circuit wat er zeer goed bij lag ondanks de regen van de afgelopen week! Verder reed Stef een training zoals we van hem gewend waren. De start van eerste manche was goed, en op een tweede plaats begon Stef aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist hij gelijk door een foutje van Raivo Dankers met elf seconde als leider door te komen en reed vervolgens zonder moeite naar de overwinning, met ruim negenendertig seconde op de tweede man! Ook de start van de tweede manche was goed en als tweede rijder begon hij aan de wedstrijd. In de eerste ronde streden Stef en Raivo samen om de leiderspositie en in de tweede ronde wist Stef met een mooie actie de leiding over te nemen en vervolgens sterk aan de leiding te rijden. Dat ging helaas mis in de vierde ronde, zijn stuur sloeg dubbel en viel, zijn motor kwam op zijn rug terecht waarna hij even op adem moest komen. Met één ronde achterstand vervolgde hij toch weer zijn weg en kwam bijzonder goed terug in zijn ritme. Verder reed hij een sterke manche en wist nog terug te komen tot aan een achtste plaats, tweede van de 65cc grote wielen startbewijshouders.

Met een eerste en tweede plaats in de manches word Stef tweede in Oirschot. Vandaag zijn er zeker goede dingen laten zien en heeft hij zeker bewezen dat ook hij er volgend jaar zeker voor kan gaan!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motorcross nieuws >>>>


06-10-2012
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)