Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK Borculo
 

 

Positieve tweede manche voor Kay op het NK Borculo

 


Kay Karssemakers stond afgelopen zondag  20 mei achter het starthek in Borculo voor de vijfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen. In de tijdtraining zette de rijder uit Boxtel een strakke derde tijd op de klokken, de eerste manche werd verstoord door verschillende valpartijen wat een viertiende plaats resulteerde. In de tweede manche reedt Kay een constante manche op een vierde positie, totaal negende in het dag klassement!
Training: Vandaag maar liefst 31rijders in de 65cc kleine wielen klasse! Als achtste rijder kon hij aan zijn training beginnen i.v.m. de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap. De kleine rijder begon met het verkennen van de baan, Borculo is een zeer technische baan met redelijk wat springbulten. Kay reedt een nette training en wist na afloop de derde tijd op de klok te hebben gereden. Tevreden kwam hij van de motor!

1e manche: Als derde rijder mocht hij oprijden naar het starthek. Toen het starthek naar beneden klapte was Kay goed weg en dook als derde rijder door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde wist de 7-jarige crosser goed door te rijden en kwam zodoende op een derde plaats voorbij start/finish. Sterk rijdend op een derde plaats kwam hij in de vierde ronde ten val, verloor hiermee veel plaatsen en kon op een vijftiende plaats zijn manche hervatten. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist binnen drie rondes terug te rijden naar een zesde plaats. In de slotfase had hij de aansluiting op de derde, vierde en vijfde nam gevonden en gedreven wou hij het kleine gaatje dichtrijden, hiermee kwam Kay in de  allerlaatste ronde toch wat hard ten val en moest even rustig bijkomen. Deze manche niet meer dan een viertiende plaats, zeer jammer.

2e manche: Gebrand op een goed resultaat begaf de Boxtelnaar zich in de fuik. Ook nu was de reactie goed toch het starthek viel en op een derde plaats begon hij aan de wedstrijd. Al snel moest hij één plaatsje prijsgeven en kwam de eerste ronde op een vierde plaats door. Kay reedt redelijk netjes maar werd toch even terug verwezen naar een vijfde plaats. Kay liet het hier niet mee zitten en er ontstond een groepje van zo'n vier rijders rijdend op de vierde, vijfde, zesde en zevende positie. In de allerlaatste ronde maakte de vierde man een foutje, Kay kon hem zonder moeite voorbij en kwam na een goed gereden manche op een vierde plaats over de finish!

Dag totaal een negende plaats. Er had veel meer in gezeten vandaag, vooral jammer van de eerste manche. Kay heeft goede dingen laten zien vandaag en bewijst de tweede manche dat hij zeker in de top 5 kan finishen! In het Nederlands Kampioenschap staat Kay op een zevende plaats, a.s. Zaterdag gaat het kampioenschap verder op zijn baan in Rosmalen!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


20-05-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
Bekijk video >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)