Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Heeswijk & Oirschot
 

 

Winst voor Kay in het weekend van Heeswijk & Oirschot


Zaterdag 20 oktober stond de voorlaatste wedstrijd van het MON Kampioenschap op het programma. Kay was deze dag ook van de partij en wist in eerste manche met een enorme voorsprong de manche op zijn naam te schrijven. In de tweede manche bleef het Kay die aan de leiding reed en wist ook deze manche te winnen. Zondag werd er een clubwedstrijd in Oirschot verreden waar hij beide manche wist hij te winnen van de 65cc kleine wielen startbewijshouders!

In de training op zaterdag lag de baan er goed bij. Vol goede moet begon Kay aan de training en wist de baan goed te verkennen. Vervolgens reed hij een paar snelle tijden op de klok en kwam tevreden van de motor af! Met de start van de eerste manche was Kay niet als snelste weg aan het hek. Kay hielt het gas lang open waardoor hij toch de kopstart nam en gelijk als leider aan de wedstrijd begon. In de eerste manche wist hij al een gat van zeven seconde te slaan en vervolgens de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De 8-jarige reed een zeer goede strakke wedstrijd en met iedere ronde zo'n vijf seconde gemiddeld sneller als de tweede manche kwam hij met een voorsprong van meer dan twee├źndertig seconde als winnaar over de finish!

Ook in de tweede manche nam Kay de kopstart en reed goed door waardoor hij ook nu als leider aan de wedstrijd begon. De eerste ronde kwam hij met de tweede man kort in het achterwiel door en de volgende vier ronden was dit niet anders. In de vijfde ronde wist hij toch weg te rijden van de tweede man en wist in de resterende deel van de manche een mooie voorsprong te nemen en vervolgens als winnaar over de finish te komen!

Met twee keer de winst in Heeswijk Wint Kay vandaag met de volle punten! Kay heeft vandaag erg strak en netjes gereden, tevreden gingen we een dag later naar Oirschot waar Kay achter het starthek stond voor een Open Clubwedstrijd.

Video MON Jeugd Heeswijk >>>>

In de training was de baan toch nog wat moddering. Ondanks dat trainde de Boxtelaar goed en kwam tevreden van de motor. De start van de eerste manche was is zijn geheel niet goed. Rond de middenmoot begon Kay aan de manche maar reed vervolgens een dijk van een wedstrijd en kwam ronde na ronde naar voren. Er werd goed doorgesprongen door Kay waar hij zeker tijd mee won ten opzichte van de andere rijders. De 8-jarige kon zijn weg tussen de 65cc grote wielen rijders goed vinden en kwam als vijfde van alle rijders over de finish! Eerste van de 65cc kleine wielen!

Met de start van de tweede manche was de reactie duidelijk beter en ging Kay samen met zijn broer Stef als eerste door de bocht. Stef was al snel uit het ook van Kay maar sterk op een tweede plaats

van alle rijders kwam hij de eerste ronde door. Vervolgens moest hij nog twee andere grote wielen rijders voorbij laten gaan maar was druk in gevecht met de vierde man in de wedstrijd. De eerste vier rondes waren super, mooi om te zien hoe hij zich erdoorheen vecht tussen die grote en oudere rijders! In de vijfde ronde werd er een foutje gemaakt en Kay kwam ten val. Snel weer op de motor kwam hij nog geen halve ronde verder dik in de fout op de tafel van het start terrein, dit schilde niet veel... Daarna kwam hij niet meer in zijn ritme en werd op een tiende plaats afgevlagd. Wel eerste van de 65cc kleine wielen startbewijshouders!

Vandaag twee keer een eerste plaats van de 65cc kleine wielen startbewijshouders brengt Kay ook vandaag de Winst in Oirschot. De 8-jarige rijder heeft ook vandaag enorm netjes gereden en tevreden keren we van een mooi weekend huiswaarts!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


21-10-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
Video MON Jeugd Heeswijk >>>>
Video Open Clubwedstrijd Oirschot >>>>: 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)