Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK Isdorushoeve
 

 

Zware dag voor Kay op het NK in St. Isidorushoeve

 

Zondag 24 juni stond er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen op het programma in St. Isidorushoeve. De baan was door de vele regen op zondag veranderd in een grote modderpoel. Na iedere manche werd de baan zwaarder en zwaarder en voor onze Kay een hele opgave hier een goed resultaat neer te zetten. Dit lukte ook niet en met een teleurgesteld viertiende en elfde plaats werd hij twaalfde in het dag klassement.

In de training lag de baan er ondanks dat het regende er nog redelijk bij. Kay reedt opzich helemaal geen verkeerde training en benutte de eerste paar ronden om de baan te verkennen. Daarna verhoogde hij wat zijn tempo en wist een tijd neer te zetten die goed was voor een zesde tijd. Hiermee was Kay redelijk tevreden.

Ondertussen bleef het maar regenen en de baan werd slechter en slechter. Ook tijdens de eerste manche van de 65cc kleine wielen stopte het niet met regenen en nadat Kay goed reageerde op het starthek en op een keurige tweede plaats de bocht in ging, ging dat gelijk in de eerste ronde al fout toen Kay ten val kwam en achteraan zijn manche moest hervatten. De net 8-jarige kwam redelijk snel weer op een tiende plaats terecht toen hij opnieuw in de fout ging en ten val kwam, ook dit koste hem vele plaatsen en op een achttiende plaats kon hij weer verder. In de laatste paar ronden nog terug gereden naar een viertiende plaats en teleurgesteld af gevlagd.

Voor de tweede manche was de baan nog vele male slechter geworden. Het bleef maar regenen en na een redelijke start begon Kay de manche op een vijfde plaats. In de eerste ronde moest hij vele plaatsen inleveren en kwam pas door op een twintigste positie. Het rijden ging niet lekker maar doordat Kay toch op de motor bleef zitten wist hij nog op te klimmen naar een elfde plaats. Teleurgesteld als elfde afgevlagd...

Voor Kay een wedstrijd om snel te vergeten. Het was zwaar vandaag, vooral voor een net 8-jarig manneke die amper 1.30m is en nog geen 25kilo weegt.. Hopelijk a.s. Zaterdag en zondag beter weer zodat we mooie wedstijden kunnen zien in Axel en Vlissingen!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>

 


24-05-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
Bekijk de foto`s >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)