Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Maiscross Boekel
 

 

8-jarige Kay Karssemakers sterke wedstrijd op de Maiscross in Boekel


Zondag 11 november stond in Boekel de Maiscross op het programma. Kay nam deel aan deze wedstrijd in de 65cc/85cc klasse en met zijn 65cc kleine wielen zou hij het zeker niet gemakkelijk krijgen vandaag. De 8-jarige liet zich niet kennen en ook al was hij één van de kleinste reedt hij twee enorm sterke manches die op een hele mooi zevende en zesde plaats werden afgesloten, van de 65cc klasse werd hij derde en vierde wat hem een vierde plaats totaal opleverde!

In de training bleek het al dat het enorm druk op de baan zou worden. Met maar liefst 43rijders in deze klasse waarvan acht 65cc rijders en Kay was nog eens de enige rijder op de 65cc kleine wielen. Hij liet zich zeker niet kennen en reed een nette training!

Met de eerste manche mocht hij als eenentwintigste rijder naar het starthek. Toen het starthek viel was de reactie van de 8-jarige goed en met zijn kleine wieltjes ging hij als zesde door de eerste bocht. Gelijk zette hij goed door waardoor hij op een vierde plaats kwam te rijden. Kay hielt dit super vol en in de vierde ronde reed hij nog altijd op een vijfde plaats van alle rijders. In de laatste ronde werden er toch nog een paar plaatsjes prijsgegeven en op een super mooie zevende plaats kwam hij over de finish!

De start van de tweede manche was opnieuw goed en als zesde rijder kon hij aan de wedstrijd beginnen. Ook nu reed hij sterk door en kwam op een zesde plaats te rijden. Gedurende manche was hij stevig in gevecht met een 85cc grote wielen rijder waar Kay zeker niet voor aan de kant ging, want ja, waarom zou je als 8-jarige 65cc kleine wielen rijder aan de kant gaan voor een rijder die alleen maar heel veel groter als hem.. Kay hielt dit super vol en kwam als zesde over de finish!

Met een zevende en zesde plaats in de manches waarvan hij van de 65cc klasse derde en vierde werd bracht dat een hele mooie vierde plaats totaal! Met zijn broer Stef op 1, Raivo Dankers op 2 en Styn Nooijen op 3! En NEE, OOK voor die 85cc rijders gaat onze smurf zeker niet aan de kant, wat vandaag dan wel is gebleken! Super gereden!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-11-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)