Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Mon Oirschot
 

 

Thuiswinst voor 7-jarige Kay tijdens MON Oirschot

 


Zaterdag 19 mei een wedstrijd om het Kampioenschap bij de MON, dit keer in Oirschot. Onze 7-jarige Kay had er erg veel zin in zoals gewoonlijk, hij was vast besloten een goed resultaat neer te zetten op zijn 'thuisbaan'. In de eerste manche werd hij door een valpartij tweede, in de tweede manche leidde hij de manche van start tot finish en werd als winnaar afgevlagd! Dag totaal een 1e plaats!
Training: De motor was goed, en Kay had er zin in! Dat was ook gelijk te zien in de training, de kleine Boxtelnaar reedt zeer netjes rond en was duidelijk een van de snelste rijders op de baan. Kay sloot een goede training af en kwam dan ook tevreden van de motor, met alle vertrouwen gingen we naar de manches!

1e manche: Als dertiende rijder stond Kay opgesteld in de fuik en mocht dus als dertiende oprijden naar het starthek. Kay had een goed plaatsje gevonden en de reactie van de 7-jarige was goed. Met een mooie kop start begon hij gelijk als leider aan de wedstrijd. In de eerste ronde kwam Kay sterk rijdend op een eerste plaats door en wist ronde na ronde zijn voorsprong te vergroten. De sterk rijdende Boxtelnaar reed tot aan de laatste ronde aan de leiding, in de laatste ronde, laatste bocht ging het mis en Kay kwam ten val, de schade kon redelijk beperkt blijven en kwam alsnog op een tweede plaats over de finish. Wel dik teleurgesteld, extra gedreven voor de tweede manche!

2e manche: Extra gedreven begaf Kay zich in de fuik, stond als tweede rijder opgesteld en koos een goed plaatsje achter het starthek, de reactie was zoals we gewend zijn goed en opnieuw een kop start zorgde ervoor dat Kay als leider in de wedstrijd begon. De tweede manche was een kopie van de eerste manche, Kay reed zeer netjes en wist ronde na ronde zijn voorsprong te vergroten. In de laatste paar rondes kwam de tweede man toch nog gevaarlijk dichtbij, de 7-jarige hielt de deurtjes goed dicht en kwam met nog geen seconde voorsprong als winnaar over de finish!

Met een tweede en eerste plaats in de manches Wint Kay de MON wedstrijd op zijn thuisbaan in Oirschot. Zeer tevreden over vandaag! Een leuke en gezellige cross dag gehad! Op naar morgen wanneer we in Borculo verder gaan om het Nederlands kampioenschap 65cc!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>

 


19-05-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
Bekijk video >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)