Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Supercross Schijndel
 

 

8-jarige grijpt net langs de winst op de supercross Schijndel


Op 13 & 14 Oktober 2012 stond in Schijndel de eerste supercross van het jaar op het programma. Kay reed in de 65cc kleine wielen klasse met een internationaal deelnemersveld van zo'n dertien rijders. Zaterdag kwam Kay goed voor de dag met de winst in de eerste manche en een vijfde en derde plaats in de tweede en derde manche. Op zondag werd de kleine rijder knap eerste en derde wat hem net langs de totaalzege bracht, met een minimaal verschil werd hij tweede totaal.

Op vrijdag stond er een training op het programma. Er werd deze middag vier keer 20minuten getraind. Kay reed goed maar kwam met deze training één keer hard ten val met het springen van een dubbel. Zaterdag begon de dag met een training. De 8-jarige rijder reed netjes rond en had zin in de manches!

Met de start van de eerste manche was het Kay die de kopstart nam en vervolgens als eerste naar de andere kant ging. Met de eerste terugkomst was het nog steeds Kay aan de leiding met Matthias Witt, de 11-jarige deense rijder kort in het achterwiel. Kay hielt zich goed staande en wist de koppositie in handen te houden en als winnaar over de finish te komen!

In de tweede manche nam de 8-jarige rijder opnieuw de kopstart en kwam ook nu als leider door. Echter was dit niet voor lang want in de tweede ronde kwam Kay in een bocht ten val en moest verschillende plaatsen prijsgeven. Verder op een achtste plaats kwam hij één ronde verder in aanraking met een gevallen rijder op de tafelbult en ook dit koste hem vele plaatsen wat resulteerde dat hij pas op een elfde plaats verder kon. In het resende deel van de wedstrijd wist hij zich alsnog terug te knokken naar een vijfde plaats wat de schade beperkt hielt.

De derde en laatste manche van vandaag, de kopstart was ook nu voor Kay maar moest gelijk de 11-jarige Bram van Drunen aan zich voorbij laten gaan. In de derde ronde ging ook de Deen Matthias Witt hem voorbij en na een constante manche kwam hij op een derde plaats over de finish.

Met vandaag een eerste, vijfde en derde plaats in de manches staat Kay op een tweede plaats in de tussenstand achter Bram van Drunen. Een dag later ging de strijd verder in Schijndel waar de vierde en vijfde manche van het weekend werden verreden.

Voor de aanvang van de vierde manche werd er één verkenningsronde verreden waarna er gelijk achter het starthek werd opgesteld en gestart ging worden. ja, het was ook vandaag onze kleine man die als eerste het wasbord op ging en vervolgens als eerste terug de manege in kwam. De kleine boxtelaar had het tempo flink hoog liggen maar de Deense rijder bleef kort in het achterwiel van Kay. Midden in de wedstrijd kwam de derde man, Bram van Drunen ook in het achterwiel en er ontstond een spannende wedstrijd tussen onze 8-jarige Kay en de andere twee rijders Matthias en Bram. Kay wist zich goed staande te houden en met een minimaal verschil de vierde manche op zijn naam te schrijven!

De vijfde en laatste manche van het weekend. Alles kon nog, de laatste en beslissende manche! Kay stond met 177punten in de tussenstand samen aan de leiding met Bram van Drunen. Wou hij winnen zou hij voor deze rijder moeten finishen. De start, heel het weekend had hij tot nu toe kopstart, en dan in de laatste en beslissende manche waar het zo belangrijk was een goede start te hebben zit hij er gewoon niet bij en begint als één van de laatste rijders aan de wedstrijd. Eerst drie ronden nodig gehad om vele rijders voorbij te rijden en met nog drie ronden te rijden moest hij nog zo'n twaalf seoncde dicht rijden naar Bram van Drunen. Zo gezegt zo gedaan, Kay reed in twee ronden vier seconde dicht en met nog één ronde te rijden was het gat naar Bram acht seconde, dit wist ook Kay en deed het gas nog éénmaal eens goed open en reed zomaar even acht seconde dicht binnen minder dan één ronde en dat bracht hem bij de finish in het achterwiel van Bram. Echter kwam Kay 0,7seconde te kort voor de overwinning. Tja Kay was toch wel teleurgesteld.. Maar wat heeft hij een goede manche gereden om binnen één ronde acht seconde dicht te rijden en een rondetijd neer te zetten van 45seconde! Super!

Gister eerste, vijfde en derde in de manches. Daar kwam vandaag een eerste en derde plaats bij wat hem in de eindstand een tweede plaats opleverd! Kay heeft enorm goede dingen laten zien dit weekend als 8-jarige rijder die het toch maar even moest opnemen tegen rijders die zo'n drie jaar ouder als hem waren!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


13/14-10-2012
 
 
Kay Karssemakers supercross Schijndel
 
 
 
 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)