Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Valkenswaard
 

 

Kay net buiten de top 5 top het NK Jeugd in Valkenswaard


Zondag 16 september werd er de laatste KNMV NK Jeugd wedstrijd van het seizoen verreden in Valkenswaard. In de klasse 65cc kleine wielen stonden er eenendertig rijders aan de start en Kay kon nog stijgen in het Kampioenschap! Kay trainde een vijfde trainingstijd en met de eerste manche wist hij na een strakke wedstrijd als vierde over de finish te komen. In de tweede manche ging het wat minder en werd Kay achtste.

In de training reed Kay al duidelijk niet slecht. De 8-jarige rijder zat lekker op de motor en wist in de tijdtraining een zeer nette vijfde tijd op de klok te zetten. Tevreden kwam hij van de motor en keek uit naar de manches.
Voor de start van de eerste manche mocht Kay als vijfde rijder naar het starthek. Vervolgens was zijn reactie goed en met een mooie kopstart begon Kay als leider aan de wedstrijd. Een halve ronde verder moest de kleine rijder de koppositie afstaan en kwam de eerste doorkomst op een tweede plaats door. Dit wist hij vervolgens de volgende ronde ook nog vast te houden maar werd in de derde ronde terug verwezen naar een derde positie. Kay reedt een nette wedstrijd en kwam in de èèn na laatste ronde in strijd met de vierde man. Deze is letterlijk een maatje te groot voor Kay en op een vierde plaats kwam hij tevreden over de finish!

De start van de tweede manche was minder, op een vierde plaats begon hij aan de wedstrijd. Vervolgens reed hij gelijk niet een lekkere manche en draaide dit keer niet mee in de top 5. Teleurgesteld kwam hij als achtste over de finish.
Met een mooie vierde plaats in de eerste manche en een achtste plaats in de tweede manche grijpt Kay net langs de prijzen en word zesde in het dag klassement. In het Nederlands Kampioenschap heeft Kay zijn eerste jaar bij de NK 65cc kleine wielen op een zevende plaats afgesloten. Helemaal nog niet zo slecht voor een 7 á 8 jarig manneke! Volgend jaar gaan we er gewoon weer voor!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


16-09-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)