Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK Winterswijk
 

 

8-jarige Kay één manche derde op het NK in Winterswijk


Kay Karssemakers uit Boxtel reed afgelopen zondag de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Winterswijk. In de tijdtraining zette Kay een knappe derde tijd op de klok en na een constante eerste manche kwam hij op een super derde plaats over de finish. Kay begon goed aan de tweede manche maar na mate de wedstrijd liet Kay het liggen en werd als elfde afgevlagd.

Negenentwintig rijders deden er vandaag mee aan deze wedstrijd in Winterswijk. In de vrije training verkende Kay het circuit en reed naar een zesde tijd. Toen de tijdtraining startte versnelde Kay gelijk zijn tempo en kwam naar een tweede tijd. De volgende ronde was zijn ronde tijd langzamer maar de twee rondes die daarna kwamen waren weer zeer snel, in de vierde en laatste ronde verbeterde Kay zelfs zijn eigen tijd maar doordat er nog iemand in de laatste ronde eroverheen was gegaan nam Kay een zeer nette derde tijd in handen!

Vol goede moet begaf Kay zich in de fuik waar hij zijn startplaatsje ging klaarmaken. Toen het starthek viel reageerde de kleine rijder goed en zoals we eigenlijk van hem gewend zijn zat hij er ook nu netjes bij met de start en dook als tweede rijder door de eerste bocht. Gelijk werd de aanval op de leider in gezet en dit met succes. Kay kwam de eerste ronde als leider door en wist dit vervolgend de tweede ronde ook vast te houden. Een groepje van drie rijders waaronder Kay had zich los gereden van de vierde en vijfde man en Kay rijdend op een tweede plaats in de derde ronde deed het gewoon super! Even werd hij terug verwezen naar een derde plaats maar doordat de tweede man een foutje maakte nam hij deze weer terug over. In de een na laatste ronde moest hij toch zijn meerdere erkennen aan Ryan en werd terug verwezen naar een derde plaats. Deze plaats wist hij vast te houden en met een super derde plaats kwam hij tevreden over de finish!

Met aanwijzingen en goede moet stond Kay achter het hek voor de tweede manche. De start was opnieuw goed en als derde rijders begon hij aan de wedstrijd. Met de eerste doorkomst rijdt Kay op een derde positie met de vierde en vijfde man kort achter zich. Een ronde later moest hij twee plaatsen prijsgeven en kwam als vijfde rijder door. Opzich reed hij niet verkeerd maar na mate de manche liet Kay het liggen. Door een zeer langzame ronde in de een na laatste ronde in de manche werd hij terug verwezen tot aan een elfde plaats en teleurgesteld werd hij als elfde afgevlagd.. Volgens Kay kon hij het niet meer volhouden in zijn armen omdat de baan duidelijk zwaarder was geworden na de eerste manche..

Jammer van de tweede manche.. Maar omdat niet alleen Kay vandaag wisselende resultaten had neergezet was hij alsnog vierde in het dag klassement, dit hadden we natuurlijk niet gedacht met een derde en elfde plaats in de manches! In de tussenstand stijgt hij naar een achtste plaats met het zicht op de zevende man! Het weekend van 15/16 september opnieuw een zware baan tijdens de laatste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap in Valkenswaard!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


09-09-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)