Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers supercross Zuidbroek
 

 

Gemengde gevoelens voor Kay na de Dutch Supercross in Zuidbroek


Het weekend van 3 en 4 november stond in Zuidbroek de Dutch Supercross van 2012 op het programma. Drie dagen lang werd hier gestreden om te winst waarvan Kay op alleen Zaterdag en Zondag achter het starthek stond. Op zaterdag werd de 8-jarige rijder na een zware val zesde en vijfde in de manches. Op zondag ging het rijden steeds beter en wist hij de eerste manche derde te worden. De tweede manche verliep heel anders dan geplant en met een dnf kwam hij hier niet tot scoren.

Op zaterdag begon de dag om 12:30u met een vrije training. Kay verkende de baan maar zat goed op de motor, totdat dit in de vierde ronde flink fout ging. Kay kwam ten val en had zichzelf flink gestoten, hierdoor kreeg hij een startverbod van de KNMV. Zo'n bikkel als hij is wilde hij toch rijden en om 15:00u stond hij voor de tijdtraining aan het hek! Het rijden ging niet helemaal lekker en meer als een zesde tijd kon hij er niet uithalen.

In de eerste manche was Kay redelijk weg aan het starthek maar reed toch niet helemaal zoals we van hem gewend zijn. Deze manche werd er zeker niet gereden zoals hij kan en meer als een zesde plaats was dan ook niet haalbaar. De start van de tweede manche was goed en als derde rijder begon hij aan de manche. De 8-jarige rijder kwam steeds wat beter terug in z'n ritme en reed duidelijk beter als de eerste manche. Na een redelijke manche kwam hij toch niet helemaal tevreden als vijfde over de finish.

Op zondag startte de dag met een tijdtraining. Kay begon dit keer erg sterk en in de derde ronde een erg snelle tijd wat hem een vierde tijd bracht. Verder zat kay ditmaal beter in z'n ritme dan gister en had weinig tot geen last meer van zijn valpartij.

De start van de eerste manche was goed en als tweede rijder begon hij de wedstrijd. Gedurende eerste ronde moest hij één plaatsje prijsgeven en ging super verder op een derde plaats. De twee koplopers waren een letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Kay en als acht jarige kon hij niet op tegen deze twee elf jarige rijders. De vierde man zat de gehele manche kort in het achterwiel van Kay, Kay hielt dit super vol en kwam zeer tevreden op een derde plaats over de finish! Super goed gereden!. De start van de tweede manche was opnieuw goed. Als derde rijder begon hij aan de wedstrijd en zat zeer sterk op de motor. Dit duurde helaas niet lang want in de tweede ronde ging het helaas mis voor Kay en hij kwam ten val. De motor was in de strobalen beland en alles wat Kay ook probeerde hij kreeg deze niet aan de gang. Gelukkig waren de mensen langs de baan zo aardig om dit menneke even te helpen.. Niet dus, ze lieten hem letterlijk gewoon staan. Eenmaal hulp bij Kay was de manche afgelopen, helaas, flink balen, want wat was die o zo verdiende podiumplaats dichtbij!

Met op Zaterdag een zesde en vijfde plaats in de manches werd hij vijfde in het dag klassement. Zondag ging het steeds beter en met een super derde plaats in de eerste manche en een nul score in de tweede manche werd hij zevende in het dag klassement. Met gemengde gevoelens keren we na een zwaar weekend bijna drie uur terug richting Boxtel!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


03/04-11-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)