Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers wint Zwarte Cross
 

 

Kay Karssemakers wint de Calimero klasse op de Zwarte Cross


Kay Karssemakers uit Boxtel heeft in het weekend van 21 juli onder toeziend oog van zo'n 65.000 mensen de Zwarte Cross gewonnen. De net 8-jarige Nederlands Kampioen 50cc van 2011 kwam uit in de Calimero klasse en wist in zowel de eerste als in de tweede manche een goede start te nemen en als winnaar over de finish te komen. Er stonden dit weekend 40 rijders in deze klasse met o.a. het Deense talent Max Petersen en de tweede en derde rijders uit het Nederlands Kampioenschap 50cc 2012 Kay de Wolf en Dave Kooiker.

Op vrijdag werd te training verreden, hierbij kende Kay enige pech dat de motor kapot was en met een andere motor moest rijden. Dit lukte Kay toch nog redelijk en sloot een redelijke training af.

Zaterdag om 12.00 viel het starthek voor de eerste manche. De net 8-jarige reageerde goed op het starthek en dook gelijk als leider door de eerste bocht. Vervolgens kwam hij de eerste ronde als leider door en wist ronde na ronde zijn voorsprong te vergroten. Kay reed een constante manche en werd als winnaar afgevlagd.

De volgende dag gingen we verder met de tweede manche. Ook nu was het Kay die een goede start nam en gelijk de koppositie pakte. De KTM-Rijder wist opnieuw per ronde zijn voorsprong te vergroten en wist net als gisteren een makkelijke overwinning te boeken en werd als winnaar afgevlagd!

Met een dubbel manchezege werd Kay Winnaar van de Calimero klasse en kreeg de gouden helm, een gouden krans en twee bekers toegereikt! Een mooie prestatie om toch nog even voor eenmaal terug op de 50cc te zitten en voor 65.000 mensen te mogen laten zien dat hij toch zeker verdiend de Nederlandse Kampioen van 2011 is! Vorig jaar kende hij namelijk te tegenslag dat hij in de eerste manche mechanische pech kende, wel wist hij toen de tweede manche te winnen!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


21/22-07-2012
 
 
Kay Karssemakers
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)