Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers top 5 EK 65cc in Bielstein
 

 

Stef Karssemakers scoort top 5 plaats op het EK 65cc in Bielstein

 


In het weekend van 9 & 10 juni stond de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Bielstein op het programma. Stef Karssemakers zat goed in zijn vel en wist zich op zaterdag als elfde te plaatsen. Op zondag reed hij een ijzersterke eerste manche op een vijfde plaats en wist de tweede manche op een zevende plaats over de finish te komen. Met deze resultaten word hij zesde in het dag klassement en behaald zijn beste resultaat in het EK 65cc 2012!

Zaterdag:
Stef had er enorm veel zin in en reed een nette eerste training. De boxtelnaar moest echter wel even wennen aan de baan en wist een negende tijd op de klokken te zetten. In de pre-kwalificatie reed hij duidelijk beter en wist na een aantal ronden zijn eigen tijd met 1.5sec te verbeteren en hierdoor een zesde tijd in handen te nemen. Dit resulteerde dat Stef met de kwalificatie als zesde mocht oprijden naar het starthek. Toen het starthek viel reageerde Stef snel en leek de kop start te nemen, dat was net niet het geval en Stef stuurde zijn KTM op een derde plaats door de eerste bocht. Even schoof zijn motor dwars en hierdoor verloor hij verschillende plaatsen. Op een viertiende plaats hervatte hij de kwalificatieheat en wist nog terug te komen naar een elfde plaats.
De nacht van zaterdag op zondag was goed, het had niet al te veel geregend en de baan lag er zondags goed bij! Sommige stukken werden zelfs gesproeid en dat maakte de baan toch best glad op sommige stukken

Zondag:
In de training reed Stef toch niet helemaal zoals we van hem verwachtte en met de nodige tips voor de eerste manche zag hij het allemaal wel zitten. Stef mocht als elfde oprijden naar het starthek en koos een plaatsje links langs het starthokje. De reactie was redelijk maar hij zat er toch niet helemaal goed bij met de start. In de eerste ronde wist hij verschillende plaatsen goed te maken en kwam op een twaalfde plaats door. Hier nam Stef duidelijk geen genoegen mee en voelde zich goed thuis op deze baan en wist binnen twee ronden op te klimmen naar een zevende positie. De aansluiting op de mannen voor hem werd gevonden en ook deze werden in het midden van de manche gepasseerd. Rijdend op een vijfde plaats ging hij de achtervolging aan op de vierde man. In de laatste ronde zat Stef echter in het achterwiel van deze rijder maar de manche was net te kort om deze nog te passeren en Stef kwam op een super mooie vijfde plaats over de finish!

Ook met de tweede manche koos Stef het zelfde startplekje als in de eerste manche. De reactie was super maar doordat het voorwiel omhoog ging moest Stef van het gas af en dat koste hem veel plaatsen zodat hij pas op een zeventiende plaats aan de manche kon beginnen. Stef klom echter snel op naar een negende positie en reed het gaatje naar de achtste en zevende man dicht. Deze wist hij nog te passeren en reed een constante manche met de zesde man kort voor hem. Deze werd in het laatste deel van de manche niet meer gepasseerd en op een zevende plaats werd hij afgevlagd.
Een vijfde plaats in de eerste manche wat 16 EK-Punten opleverde en een zevende plaats met 14 Punten in de tweede manche brengt Stef op een zesde plaats in het dag klassement met evenveel punten als de vijfde man. In de eerste manche heeft Stef zeer goed gereden maar in de tweede manche had er echter meer in gezeten. Met een goed weekend keerde we terug naar Nederland. A.s. weekend staat de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap NW in Schwedts op het programma. Na Bielstein is Stef gestegen na een 11e plaats met 6punten achterstand op de 10e man.

Wil Stef naar de Finale in Engeland zal hij 6 punten moeten goed maken in Schwedts aankomend weekend.


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>

 


09-06-2012
 
 
Stef Karssemakers
 
Bekijk de video >>>>
Bekijk de foto`s >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)