Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers Maiscross Boekel
 

 

Stef Karssemakers wint tijdens de Maiscross in Boekel


Stef Karssemakers uit het Brabantse Boxtel stond zondag 11 november achter het starthek in Boekel waar de bekende Maiscross van het jaar werd verreden. Stef kwam uit in de 65cc/85cc klasse en ook vandaag was zijn grootste concurrent aanwezig wat een spannende strijd opleverde! Hij schreef Beide manches van de 65cc klasse op zijn naam door als derde en eerste over de finish te komen!
Met vandaag 43rijders was het erg druk op de baan. Hierdoor zat Stef in de tweede ronde van de training al achter de achterblijvers waardoor hij niet een geheel snelle tijd neer kon zetten, ondanks dat trainde hij lekker en kwam met een goed gevoel van de motor af!

Voor de eerste manche trok hij nummertje vijfentwintig waardoor hij pas als vijfentwintigste rijder naar het starthek mocht. Ondanks dat was de reactie op het starthek goed en als tweede rijder ging hij door de eerste bocht. Gelijk pakte hij de leiding over en reed vervolgens met Raivo Dankers in het achterwiel weg van de rest van het deelnemersveld. In de derde ronde zaten beide koplopers al aan de achterblijvers wat dit keer niet helemaal goed ging. Doordat er in één bocht zes achterblijvers voor hem zaten nam Stef een spoor waar één van hen ook in zat, hierdoor kon hij niet door rijden en kwam ten val. Ook raivo dankers kwam ten val doordat hij op Stef reed. Hierdoor werden verschillende plaatsen verloren en pas als zesde rijder kon hij z'n weg vervolgen. Er werd een sterke inhaalrace gereden en kwam hij alsnog als derde over de finish in het achterwiel van de tweede rijder!

Met de start van de tweede manche was de reactie redelijk maar in de eerste bocht zat hij er toch niet helemaal goed bij. Pas als achtste rijder kon hij aan de manche beginnen en dat betekende dat hij eerst veel rijders voorbij moest gaan voordat hij terug in de kopgroep was. Dit ging vrij snel en zonder problemen was hij in de derde ronde aangesloten op een derde plaats bij de kopgroep. Een ronde later kwam de tweede man ten val en Stef nam de tweede plaats over, vervolgens liep hij in de op de kopman en toen ook hij ten val kwam nam Stef de leiding over en reed vervolgens iets of wat weg van de rest. Deze manche werd op een mooie eerste plaats afgesloten!

Met een derde en eerste plaats in de manches Wint hij de 65cc & 85cc klasse in Boekel, van de 65cc klasse schreef hij beide manches op zijn naam waardoor hij aan het einde van de dag de grootste beker in ontvangst mocht nemen uitgereikt door zijn voorbeeld Jeffrey Herlings! Een mooie dag waar hij goede dingen heb laten zien, tevreden keerde we terug richting huis!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-11-2012
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)