Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Motorcross Stef Karssemakers Nistelrode
 

 

Boxtelse Stef grijpt met een minimaal verschil langs de winst in Nistelrode


Stef Karssemakers uit Boxtel reedt 29 en 30 december de Supercross in Nistelrode. Karssemakers starte met de KTM 65cc bij de 85cc A klasse. Op Zaterdag reed Stef een keurige eerste manche die op zijn naam werd geschreven, in de tweede manche werd hij na een slechte start keurig vierde. Zondag wist Stef beide manches een keurige manche te rijden en op een tweede en derde plaats over de finish te komen. Hiermee werd hij tweede in het dagklassement met evenveel punten als de Winnaar.
Op zaterdag begon de dag met een training. Deze werkte Stef keurig af en tevreden keek hij naar de manches toe. De start van de eerste manche was goed, Stef leek de kopstart te nemen maar doordat er eentje van buitenaf kwam, dook Stef als tweede door de bocht. Vervolgens kwam hij de eerste ronde op een keurige tweede plaats door en wist dit gedurende manche stevig in handen te houden. Met nog twee ronde te gaan ging de kopman er hard af, Stef nam zonder moeite de leiding over en reed vervolgens naar de overwinning!

De reactie op de start van de tweede manche was goed, echter ging het in de eerste bocht niet helemaal goed en Stef kon niet doorrijden. Hierdoor moest hij als een van de laatste aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde maakte hij al verschillende plaatsen goed en kwam als zesde langs de jury bus. Stef zette goed door en ook de vierde en vijfde man werden voorbij gegaan. Rijdend op een vierde plaats ging hij verder opjacht naar de derde man. Deze was helaas al te ver weggelopen en op een vierde plaats werd hij afgevlagt.

Met vandaag een eerste en vierde plaats in de manche stond hij in de tussenstand op een eerste plaats. Zondag werden de laatste twee manches verreden. De training verliep opnieuw goed en met een goed gevoel gingen we naar de laatste twee manches van het weekend.
Met de start van de eerste manche was Stef goed weg. Als derde rijder begon hij aan de wedstrijd maar na een paar ronde kwam de tweede man ten val. Stef nam zonder moeite de tweede plaats over en werd als tweede afgevlagt. Met de laatste manche van het weekend en tevens de laatste manche van 2012, was de start redelijk. Op een vijfde plaats begon hij aan de wedstijd. Vervolgens werden er als snel plaatsen winst geboekt en rijdend op een derde plaats ging hij de laatste twee ronden in. Er spannend want met maar een halve seconde achterstand op de tweede man werd de laatste ronde verreden. Stef deed er alles aan om de tweede man voorbij te komen, dit lukte niet en hij werd als derde afgevlagt.
Met een tweede en derde plaats erbij in de manches word Stef met een eerste, vierde, tweede en derde plaats nipt tweede in het klassement. Met het zelfde aantal punten als de winnaar word Stef met zijn 65cc tweede bij de Indoor Nistelrode in de 85cc A klasse! Top gereden!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


29/30-12-2012
 
 
 
 
 
Bekijk de video >>>>
Bekijk de video >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)