Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers sterk EK Halle
 

 

Stef Karssemakers rijdt zeer sterke EK 65cc in Halle

 


Stef Karssemakers stond het weekend van 2 en 3 juni achter het starthek in Halle waar de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap werd verreden. Op zaterdag was het droog en mooi weer, Stef benutte beide trainingen goed en wist in de kwalificatieheat na een keurige kopstart als vierde man over de finish te komen. Op zondag had het in de nacht erg veel geregend, de baan was heel anders en na een slechte start in de eerste manche kwam hij sterk teruggereden naar plaats zes. In de tweede manche werd hij na een kleine valpartij keurig negende. Dag totaal achtste plaats in het kampioenschap gestegen naar een dertiende plaats.

Zaterdag:

Free Pratice: Stef begon met het verkennen van de baan, na 2ronden verhoogde hij wat zijn tempo en zette een drietal snellere tijden op de klok, in de laatste ronde zette hij zijn snelste tijd neer en stootte hiermee nog door naar een zevende tijd.

Pre-Qualifying Pratice:
Ondanks dat de baan wat zwaarder was geworden lag Stefs tempo hoger en reedt ditmaal ook snellere tijden op de klok. De tijden waren twee seconde sneller dan in de vorige training en wist in de laatste ronde van een twaalfde plaats naar voren te komen na een zevende plaats met een tijd van 2:26min.

Qualifying
Race: Als zevende rijder mocht hij een plaatsje achter het starthek gaan uitzoeken. Stef koos een plaatsje zowat aan de binnenkant en toen het starthek viel reageerde hij snel en nam een ruime kopstart. Op het rechte stuk moest hij even twee rijders voorbij laten gaan maar doordat de Boxtelnaar de tweede bocht binnendoor pakte nam hij de leiderspositie weer over. De eerste doorkomst reedt Stef nog steeds aan de leiding en wist dit twee ronden knap vol te houden. Daarna werd hij terug verwezen naar een derde plaats en was stevig in gevecht met de vierde man. Stef reed goed rond en zette constante rondetijden neer en dat werd beloond met een vierde plaats als uitslag! Super gereden en iedereen dik tevreden!

Zondag:

Warm-up Qualified Riders: In de nacht van zaterdag op zondag en ook zondag ochtend was het flink aan het regenen. De baan was veranderd in een kleine modderpoel die ondanks de regen nog wel te berijden was. Wel was de baan spek glad en dat was even wennen. In de training wilde het allemaal niet zo lukken met Stef en meer dan een elfde tijd kon hij er niet uithalen.

1 Race
: Als vierde rijder een plaatsje achter het starthek gezocht. Toen het starthek viel was hij niet goed weg en begon als een van de laatste rijders aan de manche. In de eerste ronde wist Stef al vele plaatsen goed te maken en kwam door op een vijftiende plaats. Het tempo lag flink hoog en op bepaalde plaatsen was hij duidelijk sneller dan andere rijders. Zodoende kwam hij de tweede ronde alweer op een tiende plaats door en was niet van plan het hier bij te laten. Stef vocht voor wat hij waard was en wist het gat na de negende, achtste en zevende man sterk dicht te rijden en deze ook nog te passeren. Opnieuw volgde er nu een groot gat naar de vierde, vijfde en zesde man maar ook dit gat werd ijzersterk binnen twee ronden helemaal dicht gereden en wist zelfs de zesde man nog voorbij te gaan. Met het ijzersterke rijden van Stef finishte hij op een super mooie zesde plaats! Dik tevreden als je bekijkt dat hij helemaal vanaf achteraan naar voren moest komen op een nat circuit zoals deze!

2 Race:
Ditmaal was de reactie op het starthek beter en Stef zat er redelijk goed bij in de eerste bocht. Rond een plaatsje of zes begon hij aan de wedstrijd maar verloor in de eerste ronde vele plaatsen en kwam pas op een zeventiende plaats door. De opmars kon beginnen en in de tweede ronde werden er verschillende rijders gepasseerd en op een tiende plaats kwam hij langs start/finish. In de zesde ronde werd dit verstoord door een kleine valpartij toen hij inmiddels alweer op een zevende plaats reed. Hierdoor werd hij terug verwezen naar een tiende plaats en wist in het ressterende deel van de manche nog een plaatsje winst te boeken en kwam op een negende plaats over de finish. Redelijk gereden, jammer van dat ene foutje...
In het dag klassement eindigde Stef met een zesde plaats in de eerste manche en een negende plaats in de tweede manche achtste totaal. Stef heeft goede dingen laten zien dit weekend en stijgt hiermee in het Europees Kampioenschap 65cc naar een dertiende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Bielstein (D)

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


03-06-2012
 
 
Stef Karssemakers in Halle
 
Bekijk video >>>>
Bekijk de foto`s >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)