Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers Supercross in Schijndel
 

 

Stef Karssemakers wint op sterke wijze de Supercross in Schijndel


Het weekend van 13 en 14 oktober stond er in Schijndel de jaarlijkse Supercross op het programma. Stef kwam uit in de 65cc grote wielen klasse en wist op zaterdag zowel de eerste en de tweede manche, ook de derde manche op sterker wijze op zijn naam te schrijven. Op zondag Won hij de vierde manche, in de vijfde manche ging het op het wasbord mis maar wist alsnog als vijfde te finishen wat hem de totaalwinst opleverde!

Op vrijdag stond er in Schijndel een trainingsmiddag op het programma, ook Stef nam hier aan deel en er werd vier keer 20minuten getraind op de supercross baan. Stef begon toch wat voorzichtig maar na mate de training kwam hij toch steeds meer in z'n ritme. Zaterdag begon de dag met een vrije training. De 11-jarige Stef zat lekker op zijn motor en sloot een nette training af en kwam tevreden van de motor met de snelste tijd in handen.'Met de start van de eerste manche was het Stef de het beste weg was en de kopstart nam. Gedurende eerste ronde reed Stef gelijk goed door waardoor hij met de eerste doorkomst al gelijk een mooie voorsprong van zo'n twee seconde had. Verder in de manche werd dit per ronde met zo'n seconde vergroot waardoor hij na acht ronden met een mooie voorsprong de manche winnend werd afgesloten

In de tweede manche nam Stef opnieuw kopstart en was vrijwel gelijk weg bij de rest van het deelnemersveld. Deze manche zat Stef duidelijk zelfverzekerder op de motor en wist zelfs de dubbels langs de tribune te springen waardoor hij duidelijk sneller was als in de eerste manche en met een beste rondetijd van 51sec zo'n twee seconde sneller was als de snelste tijd van de tweede man. Ook zijn voorsprong werd per ronde met gemiddeld zo'n drie seconde vergroot waardoor hij met een enorme voorsprong van maar liefst twintig seconde als winnaar over de finish kwam.Ook in de derde en laatste manche van deze dag nam Stef de kopstart en was ook deze manche te snel voor de rest. In de eerste ronde kwam hij al met een voorsprong van drie seconde door en verder in de manche werd deze iedere ronde opnieuw vergroot. Na mate de ronden zagen we Stef steeds meer vertrouwen op de baan hebben en wist te springen wat er te springen viel met zijn 65cc grote wielen motor. Er werden constante ronden gereden, het koppie werd erbij gehouden en na een nette manche kwam hij opnieuw als eerste over de finish!

Met vandaag drie mancheoverwinningen staat Stef met de volle 150punten leider in de tussenstand in de 65cc grote wielen. Zondag ging het verder en werden de laatste twee manches van het weekend verreden.Voor de start van de vierde manche werd er een verkenningsronde verreden, daarna werd er gelijk opgesteld achter het starthek en werd er gestart voor de vierde manche. De Boxtelaar reageerde opnieuw snel en nam ook deze start voor zijn rekening. Zoals tot nu toe iedere manches geweest was kwam hij ook nu de eerste ronde als leider door en wist dit vervolgens de gehele manche vol te houden. Er werd netjes gereden, de controle over de motor was goed en zeer gecontroleerd ging Stef de supercrossbaan rond. Met een mooie voorsprong wist hij ook de vierde manche te winnen.

Als laatste de vijfde manche, er kon eigenlijk vrij weinig meer mis gaan voor de overwinning dit weekend. Met 200punten stond hij 40punten voor op de tweede man en dat betekende dat hij deze manche alleen maar had hoeven uitrijden. Met de start was het dit keer niet Stef die het snelste weg was. Sterker nog, op het wasbord ging het mis en Stef kwam ten val. Het duurde enorm lang voordat Stef z'n weg kon vervolgen. Eenmaal toch weer de motor gestart gekregen was iedereen alweer één ronde verder en dat betekende dat hij een inhaalrace moest starten. Eerst even één ronde terug in het ritme komen en daarna toch nog even flink aan de bak. Dat lukte prima en na een nette inhaalrace wist hij alsnog een vijfde plaats naar voren te brengen wat hem 36punten opleverde en dus ruimschoots genoeg punten had voor de overwinning!

Met vier hele mooie manchezege's en een vijfde plaats na een knappe inhaalrace Wint Stef de Supercross van Schijndel! We hebben een mooi weekend gehad waar we Stef per manche hebben zien groeien en steeds meer vertrouwen op de baan kreeg. Zeer tevreden keren we terug naar huis!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


13/14-10-2012
 
 
Stef Karssemakers supercros schijndel
 
 
 
 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)