Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in MON Jeugd Overloon
 

 

Winst voor Kay Karssemakers in MON Jeugd Overloon

De 8-jarige Kay Karssemakers uit Boxtel heeft afgelopen zaterdag 17 maart de eerste MON Jeugd wedstrijd in Overloon op zijn naam geschreven. De Boxtelaar startte beide manches in de kopgroep en reedt beide manches sterk naar de overwinning te rijden! Hiermee pakte hij de volle Winst en mocht aan het einde van de dag de grootste beker in ontvangst nemen. De baan lag er gezien de weersomstandigheden van de afgelopen week goed bij. In de training liet Kay al zien dat de snelheid duidelijk aanwezig was en reedt een goede training.

Met een tevreden gevoel sloot hij de training af. Met de start van de eerste manche mocht hij pas als vijftiende naar het starthek oprijden. Dit maakte voor de 8-jarige niet veel uit want toen het starthek viel was het alsnog Kay die gelijk de kopstart pakte en het deelnemersveld aanvoerde. In de eerste ronde wist hij al gelijk een mooie voorsprong van zo'n zes seconde te slaan en dit werd er ronde na ronde niet minder op. Kay reedt een zeer strakke wedstrijd en zette constante rondetijden op de klok! Met gemiddeld zo'n acht seconde sneller per ronde op de tweede man kwam hij met een enorme voorsprong van zo'n vijfenvijftig seconde en nog maar vijf rijders in dezelfde ronde als Winnaar over de finish!

De tweede manche ging van start en Kay mocht als eerste naar het starthek oprijden. Koos hetzelfde startplaatsje als de eerste manche en toen het starthek viel was de reactie opnieuw goed. In de eerste ronde zat hij er niet direct helemaal bij maar dit werd gedurende eerste ronde gelijk goed gemaakt en kwam als leider de eerste ronde door. Ook deze manche wist hij een sterke manche te rijden en opnieuw met een mooie voorsprong en nog maar vier rijders in dezelfde ronde als Winnaar over de finish te komen! Met vandaag een dubbele mancheoverwinning Wint de 8-jarige Kay de MON Jeugd wedstrijd in Overloon! Een mooie overwinning en verdiend, Kay heeft vandaag goede dingen laten zien en tevreden keerde we terug richting Boxtel!

A.s zaterdag staat er in Berghem de tweede wedstrijd van de MON Jeugd op de kalender. Een dag later zullen Stef & Kay beide achter het starthek verschijnen in Alphen waar ook voor hun eindelijk het NK Jeugd gaat beginnen!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


17-03-2013
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk de video >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)