Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Nederlands kampioen 65 cc
 

 

Kay Karssemakers Nederlands Kampioen 65cc kleine wielen 2013

Laurense Motors KTM rijder Kay Karssemakers is zaterdag Nederlands Kampioen 65cc kleine wielen geworden. De pas 9 jarige Boxtelaar kwam in de eerste manche na een inhaalrace op een tweede plaats over de finish. De tweede manche zette hij naar zijn hand, en won! Karssemakers pakte de titel, en won het dag klassement in Halle!

Langzaam kwam deze dag in zicht, de hele week was Kay al wat drukker, maar niet echt zenuwachtig. In de tijd training reed Kay ook een prima training en nam de pole position in handen, zijn tijd was zo'n vier seconde sneller als de tweede man! Een goed begin van de dag, met goede moed gingen we naar de manches, als z'n grootste concurrent twee keer won, moest Kay minimaal twee keer derde worden!

De start van de eerste manche, Kay zat er totaal niet bij! Helemaal niet zelfs.. Het starthek viel en Kay z'n motor stond in z'n vrij, toch wat gespannen misschien? Maar goed, nu was het de kunst om zich zo snel en goed mogelijk terug op te werken naar voren. Kay ging als een speer en was in de eerste ronde alweer terug te vinden op een zesde plaats. Gedurende wedstrijd kwam hij nog verder naar voren en ging de laatste ronde op een derde plaats in. De tweede man en tevens zijn grootste concurrent in het kampioenschap kwam ten val, Kay nam de tweede plaats over en werkte de manche keurig af op een tweede plaats.

Ja, die tweede plaats was binnen! Doordat zijn concurrent door een valpartij pas als een viertiende hoef de Kay in de tweede manche maar 18 puntjes bij elkaar te rijden, een twee├źntwintigste plaats was dus genoeg. Dit nam toch wat spanning weg en redelijk ontspannen begaf Kay zich aan de tweede manche. Een goede start, gelijk de kop over genomen en vervolgens laten zien dat hij die Nederlandse Titel heeft verdiend. Zijn voorsprong groeide per ronde, met een enorme voorsprong van zo'n drie├źntwintig seconde kwam hij als winnaar over de finish. EN, de titel is binnen!!! KAY IS NEDERLANDS KAMPIOEN 65CC KLEINE WIELEN 2013!!! Een super blije Kay kwam over de finish, champagne flessen gingen open, de confetti, toeters, een spandoek, het kampioensshirt en natuurlijk de rode plaat! Een groot feest, geweldig!

Wat een dag, de titel is binnen! SUPER!!! Ook won Kay nog eens het dag klassement, mocht het hoogste podium betreden en kreeg ook nog eens een bos bloemen voor zijn Nederlandse Titel!! Deze dag is er weer een om niet te vergeten!!!

Sponsors, supporters, en alle mensen om ons heen, super bedankt!!!
De kampioensfilm:

Meer motorcross nieuws >>>>


28-09-2013
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk de film >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)