Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 65cc Markelo
 

 

Kay Karssemakers opnieuw de sterkste in NK 65cc Markelo

Kay Karssemakers uit Boxtel wist zaterdag 22 juni tijdens het Nederlands Kampioenschap op de Herikerberg in Markelo opnieuw te winnen. De kleine rijder kende beide manches een redelijke start, won zowel de eerste als de tweede manche op gecontroleerde wijze en was opnieuw de sterkste dit weekend.

Ondanks de regen van de afgelopen dagen lag het circuit in Markelo er prima bij. In de tijdtraining ging Kay toch iets te hard over een springbult en ging door zijn enkel. Ondanks dat wist hij als nog een tweede tijd neer te zetten en zich te verzekeren van goede startplaatsen in beide manches. Omdat Kay na de training toch wat last had van zijn enkel werd deze gekoeld, paracetamol genomen en gewoon vol gas in beide manches!

Met de start van de eerste manche zat de net 9-jarige rijder er redelijk bij. Op een achtste plaats begon hij aan de wedstrijd maar wist zich gedurende eerste ronde op te werken na een derde positie. In de volgende ronde wist hij vanuit een derde positie naar de koppositie te rijden en werkte gedurende wedstrijd een spannende strijd af met Ryan de Beer. De wedstrijd bleef spannend tot aan de finishvlag en met een minimaal verschil Won Kay de eerste manche.

De start van de tweede manche was een stuk beter en als tweede rijder begon hij aan de wedstrijd. Even werd hij terug verwezen na een derde positie maar toen de Boxtelaar lekker in zijn ritme kwam werd de tweede man gepasseerd en ging Kay op jacht naar de kopman. Ook deze manche nam hij op sterke wijze de koppositie over, ditmaal sloeg hij een mooi gat op de tweede man en reed onbedreigd naar de winst.

Met de winst zowel in de eerste als de tweede manche Wint Kay opnieuw met een dubbel mancheoverwinning, met de volle 100punten op zak vergroot hij zijn voorsprong in het Nederlands kampioenschap 65cc kleine wielen. Aankomende zondag zal Kay als leider in het Nederlands Kampioenschap achter het starthek verschijnen in Reusel.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


22-06-2013
 
 
Kay Karssemakers NK 65cc Markelo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)