Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 65cc Veendam
 

 

Kay Karssemakers wint beide dagen NK 65cc Veendam

Kay Karssemakers heeft in het weekend van 9 juni in Veendam drie van de vier manches weten te winnen. Vrijdagmiddag vertrokken wij 243 km richting het noorden waar dit weekend zaterdag en zondag wedstrijden vereden. De 8 jarige Kay slaagde er wel in om beide dagen na zijn sterke rijden het Dag Kalssement te winnen.

In de tijdtraining op zaterdag wist Kay gelijk de snelste tijd neer te zetten. Deze tijd was maar liefst 7,5seconde sneller dan de tweede man en hiermee pakte hij de pole position. In de eerste manche zat Kay er niet goed bij met de start en begon pas als achtste rijder aan de wedstrijd. Kay zette gelijk de aanval in op de rijders voor hem en wist zich bij de doorkomst van de eerste ronde op te werken naar de tweede positie. Dit was echter van korte duur toen hij in de derde ronde ten val kwam, op een vijftiende plaats verder aan de wedstrijd maar vervolgens nog één keer ten val komen doordathij te gehaast terug wilde rijden. Echter liet Kay het hier niet mee zitten en wist zich ronde na ronde nog enorm sterk terug te knokken, zelfs in de laatste ronde wist Kay nog één plaats winst te boeken en kwam voldaan op een tweede plaats over de finish!

De start van de tweede manche was veel beter en met de kopstart begon Kay gelijk als leider in de wedstrijd. Gedurende eerste ronde wist hij samen met de tweede man weg te lopen van het gehele deelnemersveld. Even werd Kay in de derde ronde terug verwezen naar een tweede positie. Kay was het hier niet mee eens en wist in die zelfde ronde de koppositie nog terug over te nemen. Na een gecontroleerde manche kwam hij als winnaar over de finish!

Ook op zondag stonden er weer twee manches op het programma. In de tijdtraining een derde tijd waar Kay redelijk tevreden mee kon zijn. Met de start van de eerste manche was het de Boxtelaar die de kopstart nam en vervolgens de gehele wedstrijd aan de leiding reed met de sterke druk van de tweede man in het achterwiel. Kay hielt de gaatjes goed dicht en met geen mogelijkheid kon de tweede man Kay voorbij en wederom finishte Kay als eerste.

In de tweede en laatste manche ging Kay het eens even afmaken en het weekend goed afsluiten. En hoe deze kleine man dit deed! Opnieuw kopstart en vervolgens weg van het gehele deelnemersveld. Met de eerste doorkomst al een voorsprong van vijf seconde en dit werd ronde na ronde groter. Kay deed wat hij moest doen en kwam met een enorme voorsprong als winnaar over de finish!

Met drie mancheoverwinningen en één keer een tweede plaats Wint Kay beide dagen op het NK Jeugd in Veendam. Goed voor het Kampioenschap, hierin vergroot hij zijn voorsprong en als leider in het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen zullen we volgende week zaterdag achter het starthek staan in Hellendoorn!

// Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=a82BzZV1I1w [1]_09-06-2013
 
 
Kay Karsemakers Veendam
 
 
Bekijk video >>>>
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)