Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers op NK Burculo
 

 


8- jarige Kay wint maar krijgt diskwalificatie op het NK Burculo


Kay Karssemakers uit Boxtel wist zondag 2 juni op het Nederlands kampioenschap 65cc kleine wielen in Burculo op enorm sterke wijze beide manches op zijn naam te schrijven. Echter na de tweede manche werd de 8 jarige gediskwalificeerd waardoor de dubbelslag aan zijn neus voorbij ging.   
Door deze diskwalificatie eindigde hij niet als winnaar maar als zeventiende in het dagklassement

Op zaterdag wist de jonge rijder nog beide manches te winnen tijdens de MON jeugd wedstrijd in Overloon. Vanuit Overloon werd er doorgereden naar Halle waar er overnacht werd. 's ochtends de laatste paar kilometers naar het circuit van Borculo die er perfect bij lag. In de tijdtraining liet Kay al zien dat hij zich goed thuis voelde op het circuit en met een kleine drie seconde voorsrpong op de tweede man nam hij de pole position in handen.

Kay mocht als eerste een plaats achter het starthek zoeken, de kleine rijder was goed weg achter het starthek en dook op een derde plaats door de eerste bocht. Gelijk zette hij de aanval in op de rijders voor hem en wist zich gelijk in de eerste ronde op te werken naar de koppositie. Kay reedt een enorm sterk en constante wedstrijd en gaf de koppositie niet meer uit handen. Met een mooie voorsprong van een kleine twintig seconde Won Kay op sterke wijze de eerste manche.

In de tweede manche zat Kay er opnieuw goed bij met de start en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. Met de doorkomst van de eerste ronde was Kay kort achter de kopman te vinden en één ronde later zette de 8-jarige rijder de aanval in op de kopman, met succes nam Kay de leiding in de wedstrijd over en wist vervolgens een veilige voorsprong op te bouwen. Ook dit naam gaf hij de koppositie niet meer uit handen en kwam als winnaar over de finish.

Een enorm sterke gereden wedstrijd met een dubbelslag eindigde toch net wat anders voor de jonge rijder uit Boxtel. Na de tweede manche werd Kay gediskwalificeerd omdat hij en nog zes andere rijders de gele vlag zou hebben genegeerd. Echter werden deze manche alleen van Kay z'n verdiende 50 punten afgenomen en niet van de andere rijders. Na onze mening stond de vlagger ook op een positie dat hij niet goed zichtbaar was voor de rijders... Erg hard afgestraft door de KNMV! Jammar maar
helaas, niks aan te doen!

Volgend weekend zal Kay achter het starthek staan in Veendam waar op Zaterdag en Zondag het NK Jeugd word verreden!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


 
02-06-2013
 
 
Kay Karssemakers NK Burculo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)