Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK Valkenswaard
 

 

Kay Karssemakers na Valkenswaard op koers voor de NK-titel

Kay Karssemakers heeft zondag 15 september een tweede plaats weten te behalen in het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Valkenswaard. In de eerste manche moest hij zich vanaf een achtendertigste plaats opwerken wat uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. In de tweede manche reed hij lange tijd op een tweede plaats maar wist uiteindelijk als winnaar over de finish te komen.

Het was even afwachten of de wedstrijd met het weer van de afgelopen week doorging. De hele week had het flink geregend maar ondanks dat ging de wedstrijd door. De baan was modderig, maar te doen! Eén dag eerder was Kay thuis hard gevallen en had beide ellenbogen en knieën flink openliggen, maar gelukkig niks meer als dat. In de training reed Kay niet zoals we van hem gewend waren. Hij kwam in de eerste ronde ten val en kwam daarna niet meer lekker in z'n ritme. Dit resulteerde dat Kay niet verder als een vierde tijd kwam.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay goed weg en dook als eerste door de bocht. Achterin op het circuit ging het gelijk mis voor Kay en hij kwam muur vast te staan in de modder. Met een grote achterstand en pas op een achtendertigste plaats kon hij de wedstrijd hervatte en moest zich nu proberen zover mogelijk naar voren te rijden. Kay deed dit enorm sterk en wist zich in deze modderige omstandigheden op te werken naar een vijfde plaats!

In de tweede manche nam Kay opnieuw de kopstart maar werd vervolgens in de eerste ronde terug verwezen naar een tweede positie. Kay moest de leider in de wedstrijd een klein beetje laten weglopen en Kay reed vervolgens lange tijd op een tweede plaats. Twee rondes voor het einde van de wedstrijd kwam de leider ten val, Kay schoof hierdoor door naar de koppositie en wist de manche winnend af te sluiten.

Met een vijfde en eerste plaats in de manches werd Kay tweede in het dag klassement. Wel liep hij na vandaag opnieuw 27 punten uit in het kampioenschap. Doordat de wedstrijd van aankomende zaterdag in Lichtenvoorde is afgelast staat er voor Kay pas weer één week later in Halle een NK wedstrijd op het programma. En wat voor eentje....

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


18-09-2013
 
 
Kay Karssemakers NK Valkenswaard
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)