Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers motorcross in Oirschot
 

 

Kay Karssemakers Wint NK Jeugd motorcross in Oirschot


Op zondag 21 april stond in Oirschot voor Kay de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen op het programma. De 8-jarige Boxtelaar wist met de tijdtraining al de snelste tijd op de klokken te zetten en mocht hierdoor met beide manches als eerste oprijden naar het starthek. Met de start van de eerste manche ging Kay als derde rijder door de eerste bocht maar wist zich in de tweede ronde al op te werken naar de leiderspositie. Kay reedt een nette manche en wist als Winnaar over de finish te komen. De start van de tweede manche was opnieuw goed en gelijk wist Kay de koppositie in handen te nemen. De 8-jarige werd even terug verwezen naar een tweede positie maar sloeg sterk terug en nam de koppositie opnieuw over. Ook in de tweede manche wist hij met een voorsprong als Winnaar over de finish te komen. Met twee keer een overwinning Wint Kay de eerste wedstrijd om het Neder...lands Kampioenschap 65cc Kleine wielen in Oirschot.

Ook Stef ging vandaag van start tijdens het Nederlands Kampioenschap in Oirschot. In de tijdtraining wist hij in de 65cc grote wielen klasse een keurige tweede tijd op de klokken te zetten. Met de start van de eerste manche was hij goed weg en als tweede rijder dook hij door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde wist hij de koppositie in handen te nemen maar in dezelfde ronde ging het mis voor de Boxtelaar en kwam ten val. Hierdoor verloor hij verschillende plaatsen en wist zich in het restende deel van de wedstrijd vanuit een achtste positie nog op te werken naar een keurige tweede plaats. De start van de tweede manche was opnieuw goed en gelijk in de eerste ronde werd de koppositie in handen genomen. Daarna werd Stef even terug verwezen naar een tweede plaats maar later in de manche wist hij opnieuw de eerste plaats over te nemen. Stef reedt tot aan twee ronde voor het einde van de wedstrijd aan de leiding totdat hij in vol in de strijd ten val kwam en de koppositie verloor. Wel wist hij nog met een minder lopende machine op een tweede plaats over de finish te komen. Met deze resultaten word Stef tweede in het dag klassement. In het Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen staat Stef na drie wedstrijden op een tweede plaats.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


21-04-2013
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)