Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers pakt Mon titel
 

 

9-jarige motorcross talent Kay Karsemakers pakt 2 titels in één jaar

Laurense Motors KTM rijder Kay Karssemakers heeft zondag 27 oktober zijn tweede titel van het jaar behaald. Nadat hij in September al Nederlands Kampioen 65cc kleine wielen bij de KNMV wist te worden, heeft hij afgelopen zondag de MON titel in de klasse 65cc kleine wielen behaalt. De baan in Dongen was zwaar door alle regen, Kay won beide manches, won het dag klassement, en pakte opnieuw de titel!

De grote vraag was natuurlijk of de wedstrijd in Dongen door zou gaan.. Heel de week flink wat geregend en ook op de dag zelf zag het er niet best uit. Maar de wedstrijd ging door! In de training reed Kay netjes zijn rondje en kwam tevreden van de motor af.
De start van de eerste manche was niet goed. Kay stond helemaal buiten aan het laatste hekje en dook pas als vierde rijder door de eerste bocht. Snel stootte hij door naar een derde plaats en achtervolgde de twee leiders. Binnen twee ronden nam Kay de leiding over maar kwam vervolgens ten val, verloor één plaatsje maar wist deze één ronde later ook terug terug de pakken. Na mate de wedstrijd kwam Kay steeds beter in z'n ritme, bouwde alsnog een kleine voorsprong uit en won.

In de tweede manche was een tweede plaats genoeg, Kay nam natuurlijk geen genoegen met die tweede plaats en wou maar één ding, winnen. Een betere start als in de eerste manche, vrij snel de leiding over genomen en vervolgens de hele wedstrijd lekker aan kop zijn rondje gereden. Netjes gereden en als winnaar afgevlagd. En natuurlijk, de tweede titel dit seizoen is binnen: MON Kampioen 65cc kleine wielen! Champagne flessen gingen open, de confetti, het spandoek, en natuurlijk kampioensshirt! Super!

Vandaag opnieuw de winst, en de titel. Ja, ons doel dit jaar is zeker bereikt! We gingen voor een top 3 plaats bij de KNMV. Hier behaalde hij zelfs de Nederlandse titel. En of dat nog niet genoeg is werd hij ook nog eens kampioen bij de MON! Dik tevreden over het seizoen! Volgend seizoen zal pas 9-jarige Kay de overstap maken naar de 65cc grote wielen!

Hier de MON kampioensfilm; http://www.youtube.com/watch?v=rCQ664r9aVY27-10-2013
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)