Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers supercross Goes
 

 

8-jarige Karssemakers kent Succes op de Supercross in Goes!


De eenentwintigste editie van de Supercross in Goes op het programma. De kleine Kay startte tijdens deze wedstrijd in de 65cc klasse met kleine wielen. De opkomst was groot, rijders uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Belgiƫ bracht een vol deelnemersveld van zo'n 22 rijders. In de finale op zaterdag pakte de kleine rijder een verdiende tweede plaats, een dag eerder op vrijdag kwam hij niet verder dan een vijfde plaats in de finale!

Op vrijdagmorgen aangereden richting Goes. Aangekomen de camper neer gezet en de spullen eruit gehaald. Om 14:00u stond de eerste training op het programma. Deze gebruikte hij om de baan goed te verkennen, dit ging hem goed af en tevreden kwam hij van de motor af! Later in de middag stond de eerste manche op het programma. Kay reageerde goed op het starthek en dook als derde rijder door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde reed hij op een tweede positie, dit wist hij vast te houden tot aan de finish. Met deze tweede plaats was Kay gelijk door naar de finale die om 20:00u werd verreden. De start van de 8-jarige was slecht, als zesde rijder dook hij door de eerste bocht en gedurende eerste ronde wist hij plaatsen goed te maken en kwam op een derde plaats te rijden. In de derde ronde ging het mis en Kay kwam ten val. Het duurde allemaal even en pas op een achtste plaats kon hij zijn weg vervolgen. De boxtelaar deed er alles aan en wist nog tot aan een vijfde plaats naar voren te komen. Jammer van het valpartijtje..

Met vandaag een tweede plaats in de kwalificatie voor de Finale en een vijfde plaats in de Finale wist hij vandaag niet op het podium te komen. Zaterdag ging de strijd verder in Goes!
Ook vandaag begon de dag met een training. Kay had duidelijk meer zelfvertrouwen op de baan als gister en dat was ook duidelijk te zien! Er werd strakker gereden en net wat meer gesprongen, tevreden gingen we naar de manches! Met de start van de eerste manche was de reactie goed en als derde rijder dook hij door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde wist hij de tweede plaats over te nemen en met ingang van de tweede ronde wist hij Liam Everts met een enorme sprong op de trippel voorbij te springen! Kay nam de leiding over en reed vervolgens strak naar de overwinning.

De tweede kwalificatie, een ander deelnemersveld met zijn grootste concurrenten van het weekend. De start was goed en op een tweede plaats begon Kay aan de wedstrijd. De 8-jarige Boxtelaar bleef de kopman goed volgen en nam later in de derde ronde de leiding over. Nog geen ronde later kwam de tweede man ten val en dat resulteerde dat Kay met een enorme voorsprong sterk naar de overwinning reed! Met in beide kwalificaties een overwinning gaat Kay opnieuw rechtstreeks door naar de finale!
Later op de avond was het tijd voor de Finale. Het starthek was goed gevuld en met een vol deelnemersveld gingen ze van start. De reactie van Kay was goed en op een derde plaats begon hij aan de finale. Gedurende eerste ronde nam hij de tweede plaats over en in het achterwiel van de kopman wisten zij weg te lopen van de derde man in het veld.

In de derde ronde zat Kay wel erg dicht in het achterwiel. Kay was aan het zoeken naar ruimte maar dit werd helaas verstoord toen hij ten val kwam. Redelijk snel zat hij weer terug op de motor, toch terug gevallen naar een vierde plaats maar het gas ging er terug op en binnen twee ronde was Kay alweer op een tweede plaats terug te vinden en werd als tweede afgevlagd! Met een overwinning in de eerste kwalificatie, en ook een overwinning in de tweede kwalificatie bracht hem vandaag rechtstreeks door naar de Finale. In de finale werd er ondanks een klein foutje een tweede plaats behaald wat hem een tweede plaats dag totaal opleverde! Tevreden over vandaag gingen we terug richting huis!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-01-2013
 
 
Kay Karssemakers in Goes
 
 
 
Bekijk de video >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)