Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Motorcross Stef Karssemakers in Berghem
 

 

Opnieuw winst voor Stef Karssemakers in Berghem


Afgelopen zaterdag 23 maart stond de Boxtelse Stef Karssemakers in Berghem achter het starthek. Vandaag was zijn grootste concurrent van 2013 ook aanwezig en samen met de 85cc rijders kon het een mooi dag worden. Stef reed vandaag weer twee erg goede manches en kwam als derde en eerste over de finish. Met deze resultaten Won hij het dagklassement in Berghem voor Raivo Dankers en Loeka Thonies.
De baan lag er gezien de weersomstandigheden goed bij en in de training resulteerde dat een enorme sterk rijdende Stef. Stef verkende de baan en reed daarna een aantal snelle ronden, tevreden kwam hij terug van de motor.

De reactie op het starthek van de eerste manche was net wat te laat, hiermee zat hij er in de eerste bocht niet helemaal lekker bij maar doordat er precies een rijder voor hem viel reedt Stef er zo in, Stef kon z'n motor nog net staande houden maar toen de rijder voor hem zijn motor op de grond duwde duurde het allemaal nog langer en pas als laatste moest hij met een nodige achterstand een inhaalrace rijden. Stef die er eens goed voor ging zitten reed kei en kei hard terug naar voren. In de derde ronde was Stef alweer op een vierde plaats te vinden toen het noodlot opnieuw toesloeg. Stef's voorviel draaide in het zand dubbel en met volle snelheid werd hij over de motor gegooid. Opnieuw enorm veel plaatsen verloren en als vijftiende rijder kon hij zijn weg vervolgen. Stef liet het hier duidelijk niet mee zitten en wist nog enorm sterk terug te rijden naar een derde plaats.

Met de teleurstelling van de eerste manche die Stef had stond hij vol goede moed achter het starthek voor de tweede manche. Deze manche verliep zoals hij hem wilde. Stef nam kopstart en reedt vervolgens in de eerste ronde al een enorm gat. Hij deed wat hij moest doen, z'n voorsprong liep uit tot twintig seconde en reed sterk naar de overwinning!
Met een derde plaats in de eerste manche en de winst in de tweede manche Wint Stef met een gelijk aantal punten de wedstrijd in Berghem. Het rijden ging super vandaag. We zien Stef na een valpartij tot het laatste eind doorstrijden en opgeven kennen we niet meer! Super! Zondag zou in Alphen de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op de kalender staan maar deze werd net als NK Jeugd Son Afgelast..

A.s. Zaterdag start dan als het goed is eindelijk voor Stef het Nederlands Kampioenschap 65cc in Oldebroek!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


23-03-2013
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
Bekijk de video >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)