Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers EK 65cc in Finland
 

 

Stef Karssemakers één manche derde op het EK 65cc in Finland

Stef Karssemakers uit Boxtel heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc Noord-West in Hyvinkaa een derde plaats in de eerste manche weten te behalen. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een kleine valpartij terug naar een vijfde plaats.

Op vrijdagochtend vertrok Stef met het vliegtuig richting Finland. De motoren waren al op woensdag met de vrachtwagen naar Finland vertrokken. Op vrijdag middag kwamen ze aan op het circuit van Hyvinkaa, een mooie baan met een zanderige ondergrond! In de vrije training op zaterdag voelde Stef zich goed op de baan van Hyvinka. Het rijden ging redelijk en met een tweede tijd in de vrije training kon hij zich gaan richten op de pre kwalificatie en de kwalificatieheat. In de pre kwalificatie ging het echter wat minder en meer dan een zesde tijd kwam er niet uit. In de kwalificatieheat mocht hij als zesde oprijden. Stef reedt een zeer sterke kwalificatie en wist na een constant gereden wedstrijd als tweede over de finish te komen!

Op zondag stond er een vrije training en de twee manches op het programma. In de vrije training ondervond Stef erg veel pech, alle twee de motoren van hem liepen stuk... Gelukkig kon hij op een motor van een mederijder starten. Deze was zo sportief om Stef een van zijn motoren uit te lenen! Met de start van de eerste manche was Stef goed weg vanuit het starthek en dook als tweede rijder door de eerste bocht. Gedurende eerste twee ronden had hij deze positie nog altijd in handen. In de derde ronde werd hij toch gepasseerd en Stef werd terug verwezen naar een derde plaats. De Boxtelaar reedt een sterke manche en finishde op een derde plaats met twee seconde achterstand op de tweede man. Een mooie prestatie ondanks de stukken die hij had!
In de tweede manche ging Stef niet goed van start, de motor vertrok niet optimaal en hierdoor moest hij vanuit de achterhoede zich oprijden naar voren. Stef reed erg snel en goed naar voren, toen hij in gevecht was om de zesde plaats gingen beide rijders er onderuit, Stef ging snel weer de motor op en herpakte de wedstrijd. Door deze valpartij was hij wel terug verwezen naar een achtste plaats. De Boxtelaar liet het hier niet bij zitten en wist in het restende deel van de wedstrijd zich nog terug te knokken naar een vijfde positie.

Ondanks dat het niet meezat met de motoren heeft Stef een sterk weekend gehad in Finland. Met een derde en vijfde plaats in de manches eindigt hij met een vierde plaats totaal net langs het podium! In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 65cc is hij met deze mooie resultaten opgeklommen van een zestiende naar een vierde plaats!! Over twee weken gaat het Europees Kampioenschap verder in Denemarken. Vooraf rijd Stef op hemelvaarsdag een MON jeugd wedstrijd in Stein en zondags gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Rosmalen

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


05-05-2013
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)