Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers NK 65cc in Markelo
 

 

Winst voor Stef Karssemakers op het NK 65cc in Markelo

Stef Karssemakers uit Boxtel heeft zaterdag 22 juni het Nederlands Kampioenschap op de Herikerberg in Markelo gewonnen. In de eerste manche kwam Stef na een sterk gereden wedstrijd als tweede over de finish. In de tweede manche moest hij door een slechte start vanuit de achterhoede naar voren rijden, Stef deed dit netjes en Won de tweede manche.

Het circuit van Markelo lag er ondanks de regen van de afgelopen dagen prima bij, Stef voelde zich in de training goed op het circuit en sloot de tijdtraining af met een tweede tijd, hiermee verzekerde hij zich van een goede startplaats in beide manches. Toen het starthek van de eerste manche na beneden klapte reageerde Stef goed en nam kopstart. Vervolgens reedt hij gedurende eerste twee ronden aan de leiding maar doordat hij met ingang van de derde ronde een klein foutje maakte moest hij gelijk de koppositie afstaan aan Raivo Dankers. Stef bleef de kopman in het restende deel van de wedstrijd op zo'n vier seconde achterstand volgen totdat hij in de ena laatste ronde een foutje maakte en ten val kwam. Dit koste Stef geen plaatsen maar wel de aansluiting op de kopman. De Boxtelaar reedt de wedstrijd netjes uit en finishte als tweede.

Met de tweede manche was de start van Stef om niet naar huis te schrijven, Stef zat er totaal niet bij en begon pas rond een plaats of twintig aan de wedstrijd. Gedurende eerste ronde wist Stef zich al sterk terug te rijden na een derde positie en toen de kopman ten val kwam schoof hij automatisch door na een tweede positie. De Boxtelaar zocht na ieder gaatje op het circuit om de kopman te passeren. In de derde ronde nam Stef dan ook de koppositie over en reedt de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit en met een mooie voorsprong van zo'n vijftien seconde wist hij de tweede manche te Winnen.

Met een tweede plaats in de eerste manche en de winst in de tweede manche Wint Stef het NK in Markelo. In de tussenstand om het kampioenschap staat Stef op een vijfde plaats doordat hij zes manches (i.v.m. EK) heeft gemist. Aankomende zondag gaat het Kampioenschap verder op het circuit van Reusel!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


22-06-2013
 
 
Stef Karssemakers NK 65cc in Markelo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)