&

Stef Karssemakers op het NK in Oirschot

Tweede plaats voor Stef Karssemakers op het NK in Oirschot

Stef Karssemakers heeft zondag 21 april tijdens de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen een tweede plaats weten te behalen. De motor was opnieuw niet zoals die hoort te zijn, Stef deed wat hij kon doen en wist beide manches na enige strijd op een tweede plaats over de finish te komen.

Nadat we op het NK in Oldebroek en Westerbork problemen hadden met de motor was het dit keer opnieuw zover. De motoren liepen nog niet zoals we het graag willen zien en hierdoor zat Stef ook vandaag weer flink in het nadeel. In de tijdtraining wist Stef zich met een tweede tijd een nette positie toe te wensen voor het oprijden in beide manches.

Met de start van de eerste manche was Stef's reactie goed en op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd. Stef sloeg gelijk in de eerste ronde toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Dit was echter voor korte duur want in die zelfde ronde kwam hij ten val en verloor hierdoor verschillende plaatsen. Als tiende rijder vervolgde Stef z'n weg maar zette gelijk fanatiek een inhaalrace in. Ronde na ronde kwam Stef terug naar voren en wist in de derde ronde alweer de tweede plaats te bemachtigen. In het restende deel van de wedstrijd bleef Stef sterk en constant rijden wat hem een tweede plaats opleverde.

Om 15:45u viel het starthek van de tweede manche. Ditmaal was Stef opnieuw goed weg aan het starthek en dook als tweede rijder door de eerste bocht. In de tweede bocht wist hij al snel de leiding over te nemen maar werd vervolgens in de tweede ronde terug verwezen naar een tweede positie. Toen de leider in de wedstrijd een foutje maakte schoof Stef op naar de koppositie en nu was het een kwestie van geconcentreerd en sterk doorrijden. De Boxtelaar deed wat hij kon doen maar ronde na ronde zagen we de tweede man dichter naar het achterwiel van Stef kruipen. De motor van Stef verloor opnieuw het vermogen, in de achtste ronde van de wedstrijd kwam hij vol in de strijd met de tweede man ook nog eens ten val. Hiermee verloor hij geen plaatsen en kwam op een tweede plaats over de finish.

Met twee keer een tweede plaats word Stef tweede in het dagklassement in Oirschot. Na drie wedstrijd staat Stef op een tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen. Nu zullen we de 65cc grote wielen gaan inwisselen voor de 65cc kleine wielen en ons gaan voorbereiden op het EK 65cc wat op 4 & 5-mei verreden word op het circuit Hyvinkaa in Finland.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers