Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers Wereld Kampioenschap 65cc
 

 

Stef Karssemakers een ervaring rijker na het Wereld Kampioenschap 65cc

Stef Karssemakers heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het Junior Wereld Kampioenschap in Jinin, Tsjechiƫ. Hij werd uit alle Nederlanders samen met Raivo Dankers geselecteerd om Nederland te gaan vertegenwoordigen in de 65cc klasse. Een week voor de wedstrijd werd er vertrokken naar Loket waar Jeffrey Herlings wereld kampioen in de MX2 klasse werd. In de week na Loket kon Stef nog wat gaan trainen en wat wennen aan de warme tempraturen.

In het weekend van het Junior Wereld Kampioenschap stonden er maar liefst rijders uit 41 landen aan de start. Er werd in twee groepen getraind, en de kwalificaties gereden. Vanuit die twee groepen werden de beste 18 geselecteerd en vanuit een last chance wedstrijd, kwamen er nog 4 rijders bij.

In de vrije training op zaterdag voelde Stef zich goed op de baan en werd keurig derde. De baan was zeker in de vrije training erg nat, omdat het op vrijdag flink geregend had. Maar Stef is goed bekend met natte zware banen, en wist met zijn techniek dan ook een zeer goede tijd neer te zetten van 2.42.400, de eerste man reed een tijd van  2.42.180 dus dat zat dicht bij elkaar. In de kwalificatie werd de baan al snel droger, want de zon scheen volop en de 85cc en de 125cc hadden ook al in twee groepen getraind. Hier reed Stef ook een nette tijd en werd hij keurig zesde, dit betekende dus dat Stef zich rechtstreeks had gekwalificeerd voor zondag. Hij mocht dus zondag als elfde naar het starthek omdat de kwalificatie in twee groepen was verreden.

Op zondag werden alle landen nog eens officieel voor gesteld aan het publiek. Zij werden in tenue en met het Nederlandse bord op het start terrein verwacht, evenals alle 41 andere landenteams. Voor Nederland reden Stef Karssemakers en Raivo Dankers  in de 65cc, Noud van Kraaij en Roan vd Moosdijk 85cc. Davy Pootjes, Calvin v Vlaanderen en Freek vd Vlist 125cc.Na de voorstelling begon de zondag met een warm-up, ook nu was de baan erg nat, de organisatie had flink gesproeid, Stef voelde zich opnieuw goed op de baan en werkte een keurige warm-up af met een vierde tijd.

De eerste manche kwam steeds dichterbij, en daarvoor was Stef toch wel erg gespannen, al liet hij dat niet blijken. De start zou erg belangrijk zijn, deze ging van uit het starthek recht omhoog en hier was hij in zijn nadeel omdat Stef wat aan de zware kant is voor zijn motor. Hij was zich daarvan wel degelijk bewust en dit bracht wat extra spanning mee. Helaas ging de start niet zo goed en kwam hij bovenin in de moeilijkheden. Daarna was het moeilijk om de wedstrijd op te pakken en kwam hij ook nog ten val, Stef finishte als vierendertigste.

In de tweede manche was het, het zelfde verhaal. Slechte start en in de eerste ronde nog eens ten val gekomen. Stef kon erg moeilijk naar voren rijden omdat alle veertig rijders hier enorm hard gaan, hij werd als 28ste afgevlagd.

Helaas een teleurstellende wedstrijd, daar waar de verwachtingen hoog gespannen waren, kon hij jammer genoeg niet goed eindigen. Toch een mooi weekend, waarin Stef op het WK mocht rijden en zich op zaterdag netjes wist te kwalificeren tussen de 67 rijders uit 41 landen in de 65cc klasse. Met een unieke ervaring rijker die wij toch maar mooi hebben meegemaakt gaan we met volle moed naar de EK finale in Engeland. In deze wedstrijd heeft Stef zich in het afgelopen seizoen al moeten kwalificeren over een aantal wedstrijden, maar ook het EK is een aparte wedstrijd en telt de uitslag van die dag. Ook hier is dat dus een moment opnamen. Alle rijders starten dan weer met nul als begin punt evenals op het WK.

Wij wensen daarom Stef ook veel geluk en een goed resultaat op 23/24 en 25 augustus, Matterly Basin Groot Brittanie.


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-08-2013
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)