Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Karssemakers NK 65cc Westerbork
 

 

Dubbelslag voor Karssemakers op het NK 65cc Westerbork

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag tijdens de zesde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Westerbork beide manches op zijn naam weten te schrijven. De Laurense Motors rijder reed in de eerste manche van start tot finish aan de leiding en sloot de wedstrijd met een veilige voorsprong af. Ook in de tweede manche was de kleine Boxtelaar te sterk voor de concurrentie en won.

In de training voelde Kay zich gelijk thuis op het zandcircuit van Westerbork. Ondanks dat de baan er door de regen redelijk zwaar bij lag, reed de Laurense Motors rijder een goede training, nam de snelste tijd in handen en wist zich hierdoor te verzekeren van een goede startplaats in beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay goed weg en dook als eerste de bocht in. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en wist in de eerste ronde al met een kleine voorsprong als leider door te komen. Iedere ronde wist de No-Fear Energy Drink rijder zijn voorsprong een beetje te vergroten waardoor hij met een veilige voorsprong van zo’n acht seconde als winnaar over de finish kwam.

Ook in de tweede manche reageerde Kay goed toen het starthek viel, dit keer door Kay als tweede door de eerste bocht. Een aantal bochten verder wist de negen jarige de leiding over te nemen en liep dit maal gelijk weg bij de concurrentie. De Aalster Tentenbedrijf en Rijkers bedrijfswagens gesponsorde rijder reed een foutloze wedstrijd, reed enorm snelle rondetijden en wist met een grote voorsprong opnieuw de winst binnen te slepen.

Met een dubbele mancheoverwinning wint Kay het dag klassement in Westerbork. Ook was dit z’n eerste dubbele overwinning van het NK seizoen.  Door zijn dubbele overwinning van vandaag, pakt Kay niet alleen de dagwinst, ook is hij de nieuwe leider in het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen met een voorsprong van dertien punten op de tweede man.


Auteur Karssemakers
Meer motorcross nieuws >>>>


27-04-2014
 
 
Karssemakers NK 65cc Westerbork
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)