Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 65cc Denemarken
 

 

Kay Karssemakers op het podium op het EK 65cc in Denemarken

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag 20 april tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in Denemarken een podiumplaats weten te behalen. In de eerste manche pakte Kay een goede start en reed drie ronden aan de leiding, na een ijzersterke wedstrijd kwam hij als tweede over de finish. In de tweede manche knokte hij zich vanaf buiten de top tien naar voren en werd knap vierde.

Donderdagavond vertrokken naar Denemarken waar we vrijdagmorgen aankwamen, het circuit lag er perfect bij en Kay keek uit naar het weekend. Op vrijdag werden de motors gekeurd en de baan werd gelopen, Kay had er zin in! Zaterdag de kwalificatie, ‘s ochtends werd de vrije training verreden. De Laurense Motors rijder verkende goed de baan en voelde zich gelijk thuis op het mooie circuit in Denemarken, dit resulteerde een knappe vierde tijd. Ook in de pre kwalificatie zat Kay gelijk goed in z’n ritme, lang had hij de snelste tijd in handen maar in de laatste ronde werd hij toch nog terug verwezen naar een derde tijd. In de kwalificatieheat mocht Kay dus als derde oprijden. Toen het starthek viel reageerde Kay veel te laat en zat er totaal niet bij, in de eerste bocht kwam één rijder voor hem ook nog ten val, Kay kon deze rijder niet meer ontwijken en reed er vol in. Dit koste echter veel tijd voordat hij de wedstrijd kon hervatte en moest nu vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren rijden. Ondanks dat het rijden niet helemaal soepel verliep kwam hij nog terug naar een vijftiende plaats wat de schade voor een goede startplaats voor zondag beperkt hielt.

Op zondag werd er gestart met een warm-up. Kay keek goed naar hoe de baan lag en reed gewoon weer lekker rond. Dit resulteerde een zevende tijd. In de eerste manche vertrok Kay erg snel en dook op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd over en voerde het deelnemersveld gedurende drie ronden aan. In de vierde ronde werd Kay toch terug verwezen naar een tweede positie maar bleef enorm sterk rijden. De rijder uit Boxtel maakte geen foutjes en wist op een hele mooie tweede plaats over de finish te komen.

Vol goede moed stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. In deze manche was de start duidelijk minder en buiten de top tien begon de No-Fear Energy Drink rijder aan de wedstrijd. Echter had Kay vrij snel het juiste ritme gevonden en wist enorm veel plaatsen winst te boeken. Kay reed een dijk van een wedstrijd, gecontroleerd en zonder foutjes werd hij als vierde afgevlagd.


Met een tweede en vierde plaats in de manches, eindigde Kay op een derde plaats in het dag klassement. Kay heeft een enorm goed weekend gehad in Denemarken, kan terug kijken op een geslaagde dag met een hele mooie derde plaats  en natuurlijk zijn eerste EK 65cc podium! Dik tevreden en uitkijkend naar de volgende EK, deze word op 10 en 11 Mei verreden op het circuit van Waechtersbach in Duitsland. Maar eerst zal Kay aankomende zondag, 27 April, achter het starthek staan in Westerbork voor een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


20-04-2014
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)