Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers 8e op EK
 

 

Karssemakers achtste op het Europees kampioenschap 65cc

Kay Karssemakers is zondag 13 juli in de finale van het Europees Kampioenschap 65cc in het Finse Hyvinkaa op een achtste plaats geëindigd. In de eerste manche moest Kay na een slechte start van ver komen en legde toch nog beslag op een nette viertiende plaats. In de tweede manche nam hij de kopstart en wist vervolgens een ijzersterke wedstrijd te rijden en na een klein foutje als vijfde over de finish te komen.

Vrijdagochtend vloog Kay en familie naar Finland om daar vervolgens in de middag aan te komen. De motors waren eerder deze week al vervoerd en deze werden op vrijdagmiddag gekeurd. Alles was prima en we keken enorm uit naar het weekend hier in Finland waar de beste tien rijders van de vier Europese zones in actie komen.

Zaterdagochtend al vroeg naar het mooie circuit in Hyvinkaa, een zware zandbaan wat Kay zeker wel ligt! In de vrije training reed Kay rustig z’n rondje en verkende het circuit. De tijdtraining ging van start en Kay wist aan aantal snelle ronde tijden op de klok te zetten. In de vijfde ronde wist hij zijn snelste tijd op de klok te zetten die goed was voor een keurige vijftiende tijd.  De tijden lagen enorm kort bij elkaar en tevreden keerde we terug naar het rennerskwartier.

Om 13:05, Finse tijd, ging de eerste manche van start. Helaas pakte Kay geen goede start en begon rond een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd. Gelijk begon hij met een opmars en wist gedurende eerste twee ronden vele plaatsen winst te boeken en vervolgens op een keurige vijftiende plaats door te komen. In de derde ronde werd hij even terug verwezen naar een zeventiende plaats. De kleine Boxtelaar liet het hier niet mee zitten en wist zich in het restende deel van de wedstrijd nog op te werken naar een viertiende plaats.

Zondagochtend stond er een warm-up op het programma, Kay keek goed hoe de baan erbij lag en was klaar voor de tweede manche. De tweede manche werd om 9:45u, Finse tijd verreden. Kay had besloten om meer naar binnen te gaan staan aan het starthek, en dit was duidelijk een goede keuze. Het starthek viel en Kay was enorm goed weg, zo goed dat hij de kopstart nam en de eerste bochten het deelnemersveld, wat bestond uit veertig rijders, aanvoerde. Met doorkomst van de eerste ronde moest hij twee plaatsen prijsgeven en kwam door op een enorm sterke derde plaats. Gedurende wedstrijd waren de drie koplopers sterk in gevecht om de leiding en Kay reedt nog geen 1,5 seconde van de leider in de wedstrijd, totdat hij in de zesde ronde een klein foutje maakte, verloor de aansluiting met de twee koplopers en moest ook nog twee plaatsen prijsgeven. Kay liet echter z’n koppie niet hangen en wist het restende deel van de wedstrijd alsnog enorm sterk uit te rijden en op een hele mooie vijfde plaats over de finish te komen! Dik tevreden!!

Kay eindigde met een viertiende plaats in de eerste manche en een knappe vijfde plaats in de tweede manche, op een achtste plaats in het eindklassement. Kay kan dik tevreden zijn over zijn eerste echte jaar in de Europese wedstrijden, en de EK 65cc finale waarin hij toch maar even die achtste plaats overal behaalt heeft. Aankomend weekend zal Kay starten in Venray bij het Internationaal Jeugdweekend, het Everts & Friends race in Genk, en op 9/10 augustus bij het Junior Wereld Kampioenschap 65cc in het Belgische Lierneux.

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


13-07-2014
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)