Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers MON Lelystad en NK Son
 

 

Dubbelslag voor Kay Karssemakers tijdens MON Lelystad en NK Son

Kay Karssemakers heeft in het afgelopen weekend vier manches op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Boxtel stond zaterdags aan de start in Lelystad tijdens een MON wedstrijd en won overtuigend beide manches. Zondags ging het KNMV kampioenschap verder in Son, ook hier was de 9-Jarige te sterk en won opnieuw beide manches!

Na dat Kay zaterdags in Lelystad beide manches Won werd er doorgereden naar Son, waar de volgende dag een NK wedstrijd van de KNMV op het programma stond. Kay begon de dag goed en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten die zo’n drie seconde sneller was dan de tweede man.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij goed weg en dook als eerste rijder door de eerste bocht. Kay bleef gedurende eerste twee ronden aan de leiding rijden maar de tweede man, en tevens ook zijn grootste concurrent in het kampioenschap bleef hem sterk volgen. Kay werd zelfs terug verwezen naar een tweede plaats, echter bleef Kay de leider goed volgen en voerde de druk hoog op. De twee kopmannen waren inmiddels enorm weggelopen bij de rest van het deelnemersveld. Later kwam de kopman kwam ten val en hier kon Kay van profiteren, nam de leiding over en had dus ineens een veilige voorsprong. In het restende deel van de wedstrijd nam hij geen risico’s en sloot de manche winnend af met een voorsprong van zo’n vijftien seconde op de tweede man.

In de tweede manche pakte hij opnieuw kopstart en kon dus ook deze manche als leider aan de wedstrijd beginnen. Kay zette gelijk een hoog tempo in en liep weg bij de concurrentie. Met een veilige voorsprong en een constante wedstrijd reed hij onbedreigd naar de finish en won dus ook de tweede manche.

Met de volle 200 punten won Kay overtuigend het dag klassement in Son. Ook voor het kampioenschap heeft dit goede zaken gedaan, met deze dubbelslag vergroot Kay zijn voorsprong in het Nederlands Kampioenschap naar 33 punten op de tweede man. Op 7 Juli gaat het NK kampioenschap verder in Winterswijk, maar eerst zal Kay de komende weken achter het starthek staan tijdens de laatste twee kwalificatiewedstrijden om het Europees Kampioenschap 65cc in Tsjechië en Slowakije.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


15-06-2014
 
 
Kay Karssemakers MON Lelystad en NK Son
 
 
 
Bekijk de foto`s 125 cc klasse >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)